Hae ratkaisua lasku- ja velkakierteeseen

Mietitkö, miten voisit selviytyä maksuvaikeuksista ja velkaongelmista? Kerromme mistä kannattaa aloittaa, millaista apua ja millaisia ratkaisukeinoja on olemassa

Ratkaisukeinoja on erilaisia. Löydät niistä tietoa tältä sivustolta, mutta mistä tiedät, mikä keino on paras tai ylipäätään mahdollinen?

Näin pääset alkuun

Se, mitä veloille ja laskurästeille on tehtävissä, riippuu tuloista ja velkamäärästä. Esimerkiksi velkojen yhdistäminen on mahdollista Takuusäätiön takaamalla pankkilainalla, jos tulot ovat riittävän suuret ja velkaa on enintään 34 000 euroa. Jos taas tulot ovat pienet ja velkaa paljon, on haettava yksityishenkilön velkajärjestelyä.

Laske ensin tulojesi mukainen maksukyky velkojen hoitoon. Kartoita sen jälkeen kaikki velkasi laskurästit mukaan lukien. Ohjeita löydät Maksukyky ja velkojen selvittäminen -sivulta.

Voit selvitellä omaa tilannettasi itsenäisesti näillä sivuilla, mutta voit myös ottaa yhteyttä Takuusäätiön neuvontaan milloin tahansa.

Kysy neuvoa ja hae apua

Soita Velkalinjalle tai keskustele kanssamme chatissa.  Hahmotamme tilannettasi, vastaamme kysymyksiisi, neuvomme ja ohjaamme eteenpäin. Jo pelkkä keskustelu voi auttaa näkemään vaihtoehtoja ja jaksamaan eteenpäin. Lue lisää neuvonnastamme.

Varaa aika talous- ja velkaneuvojalta henkilökohtaiseen neuvontaan. Neuvojat auttavat velkojen selvittelyssä, maksukyvyn arvioimisessa, velkojien kanssa neuvottelemisessa sekä velkajärjestelyhakemusten laatimisessa. Se on maksutonta. Lue lisää oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonnasta.

Lisäksi on useita muita palveluita, joista voi olla apua vaikeassa rahatilanteessa. Tarjolla on muun muassa

  • matalan kynnyksen talous- ja velkaohjausta
  • nevuontaa, kun olet tyytymätön saamaasi palveluun tai tarvitset oikeudellista apua
  • tukea jaksamiseen ja hankalaan elämäntilanteeseen.

Siirry auttavia palveluita -sivulle.

Älä jää miettimään yksin. Voit aina pyytää apua. Koskaan ei ole liian aikaista tai myöhäistä, eikä kenenkään maksuongelmat ole liian pieniä tai suuria.