Olet täällä

Talousneuvonnan työkalupakit

Hallitse rahojasi -talousneuvonnan työkalupakit on suunniteltu ammattilaisten käyttöön, jotka kohtaavat työssään ihmisiä elämän eri murrosvaiheissa.

Talousneuvonnan työkalupakkien tehtävät rohkaisevat ottamaan raha-asiat puheeksi ja suuntaamaan katsetta kohti tulevaisuutta. Työkalupakkien tehtäviä on testattu erilaisissa neuvontatilanteissa. Lähtökohtana näissä on ollut helppokäyttöisyys, konkreettisuus, pelillisyys ja toiminnallisuus.

Työkalupakkeja on kaksi. Toinen on suunniteltu erityisesti sellaisille ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään itsenäistyviä, omaan kotiin muuttavia nuoria. Talousneuvonnan työkalupakissa  käsitellään monipuolisesti itsenäistymiseen liittyviä teemoja oman talouden ja kuluttajuuden näkökulmasta. 

Toinen työkalupakki on suunniteltu ammattilaisille tai vaikkapa työpaikoille, jossa kohdataan työelämästä muutamien vuosien päästä eläkkeelle siirtymässä olevia henkilöitä. Myös tässä työkalupakissa käsitellään omaan talouteen ja kuluttajuuteen liittyviä teemoja, mutta näkökulma liittyy eläkeikään ja tulojen pienenemiseen.

Näitä työkalupakkeja voi vapaasti käyttää ja soveltaa erilaisissa ohjaus- neuvonta- ja opetustilanteissa.

Tutustu työkalupakkeihin klikkaamalla kuvaa.

     

 

Päivitämme tätä sivua ja lisäämme työkalupakkeihin liittyviä liitteitä lähiaikoina.