Yrittäjän talousapu

Yrittäjän talousapu- neuvonta auttaa talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä. Neuvonta on maksutonta ja luottamuksellista. Yrittäjän talousavun neuvojat ovat yrityksen talouden ja terveyttämisen asiantuntijoita.

Talousneuvolat

Talousneuvolaan voi mennä keskustelemaan raha-asioista ilman ajanvarausta. Siellä voit pohtia tilannettasi, saada neuvoja ja kartoittaa vaihtoehtojasi asiantuntijoiden kanssa.

Neuvontaa arjen raha-asioihin, Rari, Helsinki

Raha-asianeuvonta Rari on koulutettujen vapaaehtoisten antamaa henkilökohtaista ja luottamuksellista neuvontaa arjen raha-asioissa. Neuvonta on tavoitteellista ja määräaikaista. Joskus on hyvä saada tilanteeseensa ulkopuolista näkökulmaa ja pohtia yhdessä, mitä tilanteelle voisi tehdä.

Rari on Helsingin seurakuntien järjestämää toimintaa. Autamme kaikkia Helsingin alueella asuvia, eikä apua saadakseen tarvitse olla kirkon jäsen.

Jyvässeudun työllistämisyhdistys – JST ry, Jyväskylä

Sirpakka-toiminta tarjoaa tukea ja apua oman talouden hoitoon liittyvissä ongelmissa.

Vaateri, Kerava, Salo ja Vantaa

Vaaterin vertaiset ja ammattilaiset tarjoavat tukea taloudellisen tilanteen selvittämiseen useilla eri paikkakunnilla. Maksuttomia, ilman ajanvarausta toimivia talousohjauspäivystyksiä on Keravalla, Salossa ja Vantaalla. Tapaamisessa arvioidaan ja kartoitetaan tilannettasi alustavasti ja sinut ohjeistetaan jatkotoimiin tai ohjataan tarvittaessa muiden palveluntarjoajien palveluihin.

Kansalaistalo, Rovaniemi

Vapaaehtoistoiminnankeskus Neuvokkaan vapaaehtoiset taloustsempparit auttavat talouden pulmissa ja suunnittelussa.

Neuvontaa arjen raha-asioihin, Rari, Tampere

Raha-asianeuvonta Rari tarjoaa Tampereella maksutta yksilöllistä apua raha-asioiden hoitamiseen. Rari-neuvojat ovat koulutettuja ja vaitiolovelvollisia vapaaehtoisia, joiden kanssa voi esimerkiksi käydä läpi tuloja ja menoja, miettiä velkojen maksusuunnitelmaa tai saada apua lomakkeiden täyttämiseen.

Neuvonta voi olla myös ennaltaehkäisevää keskustelua henkilökohtaisen talouden haasteista. Tapaamiseen voi siis hankkiutua jo ennen kuin varsinaisia ongelmia rahankäytön kanssa on ilmaantunut. Apua saadaakseen ei tarvitse olla evankelis-luterilaisen kirkon jäsen.