Hallitse rahojasi Pennon avulla

Penno on verkossa toimiva ilmainen palvelu, jolla voit hallita talouttasi. Syöttämällä Pennoon tulosi ja menosi näet helposti, mistä rahat tulevat ja minne ne menevät. Lisäksi voit asettaa säästämistavoitteen ja seurata, miten onnistut tavoitteessasi.

Rahan muuttuminen yhä enemmän digitaaliseen muotoon vaikuttaa meihin kaikkiin. Mitä aineettomampaa maksaminen on, sitä helpompi rahaa on kuluttaa. Erilaisia digitaalisia välineitä kannattaa kuitenkin myös hyödyntää omien raha-asioiden hoitamisessa ja hallitsemisessa. Penno on väline, joka toimii puhelimella, tabletilla ja tietokoneella.

Pennossa on helppo lajitella tulot ja menot erilaisiin kategorioihin. Ympyrädiagrammista näet konkreettisesti sen, mihin taloudessasi kuluu eniten rahaa. Arjen pienet menot tulevat näkyviksi ja säästökohteita löytyy helposti.

Penno on mielestäni loogisin palvelu, jota olen käyttänyt. Siinä sain itse valita menoilleni kategoriat, joiden mukaan ympyrädiagrammi muodostui.

Kun pidät Pennon mukana puhelimessasi, voit kätevästi kirjata kaikki menosi heti ostoksia tehdessäsi. Näin pysyt ajan tasalla rahatilanteestasi. Voit ladata Pennon verkkosivusta kuvakkeen puhelimesi työpöydälle, jotta sitä on helpompi käyttää.

Tutustu Pennoon osoitteessa penno.fi ja aloita sen käyttö jo tänään!

Verkkosovelluksen lisäksi Pennosta on olemassa myös paperinen työkirja. Voit ladata työkirjan PDF-tiedoston ja tulostaa sen itsellesi, tai voit tilata sen Takuusäätiöstä.

Pennon pikakuvakkeen lisääminen puhelimen työpöydälle:

iPhone:

  1. Kirjoita puhelimesi nettiselaimen osoiteriville penno.fi
  2. Paina alalaidasta “Jaa-nappia”
  3. Valitse “Lisää Koti-valikkoon”
  4. Nyt puhelimesi työpöydällä on pikalinkki Pennoon.

Android:

  1. Kirjoita puhelimen selaimen osoiteriville penno.fi
  2. Selain ehdottaa: “Lisää Penno aloitusnäytölle”
  3. Paina “Lisää”
  4. Pikalinkki löytyy nyt työpöydältä.

Anna palautetta

Kuulemme mielellään kokemuksiasi Pennon käytöstä. Voit antaa palautetta tai jakaa ideasi Pennon kehittämiseksi sähköpostitse penno(at)takuusaatio.fi.