Keskusteluapu

Aamukorva (HelsinkiMissio)

Keskusteluapua puhelimitse yli 60-vuotiaille, jotka kaipaavat kuulijaa ja keskustelukaveria elämänhuoliin.

Apua.info

Nettikirjasto, joista saa apua ja tukea hyvinvoinnin lisäämiseen ja elämässä jaksamiseen.

Evankelis-luterilaisen kirkon keskusteluapu

Evankelis-luterilainen kirkko tarjoaa keskusteluapua kasvokkain, puhelimessa ja verkossa. Palveluihin vastaavat kirkon työntekijät ja vapaaehtoiset.

Lasten ja nuorten puhelin, chat ja nettikirje (Mannerheimin Lastensuojeluliitto)

Voit ottaa yhteyttä missä tahansa mieltäsi painavassa asiassa. Keskusteluapua saat niin suruissa kuin iloissakin. Palvelu on tarkoitettu alle 21-vuotiaille.

Nuorten Kriisipiste (HelsinkiMissio)

Maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua 12–29-vuotiaille nuorille mistä tahansa mieltä painavasta aiheesta. Saat apua kasvokkain, puhelimitse ja chatissa. Keskustelukumppanina ovat ammattiauttajat.

Mielen hyvinvointia opiskelijoille (Nyyti ry)

Nyyti tarjoaa vinkkejä, välineitä ja tukea opiskelijoiden hyvinvoinnin ja jaksamisen vahvistamiseksi. Voit pohtia porukalla opiskelijan arkea ja elämää koskettavia asioita mm.

Sekasin-chat

Keskusteluapua mistä tahansa mielen päällä olevasta asiasta tai huolesta.

Tukinet

Netissä toimiva kriisikeskus, jossa tarjolla monipuolisesti henkilökohtaista neuvontaa sekä keskusteluapua eri elämäntilanteisiin ja huoliin. Muun muassa vertaistuellisia keskusteluryhmiä raha-asioiden hoitamiseen liittyen.

MIELI -Suomen Mielenterveys ry:n palvelut

Valtakunnallinen Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua vaikean elämäntilanteen keskellä helpottamaan henkistä hätää. Puhelimeen vastaavat kriisityöntekijät ja vapaaehtoiset.

Keskusteluapua kriisissä. Tapaamiset ovat luottamuksellisia ja yksityisyyttä kunnioittavia. Kriisikeskuksessa voit asioida nimettömänä ja palvelut ovat maksuttomia.

Jos läheisesi on kuollut äkillisesti tai olet vaikeassa elämäntilanteessa oleva nuori, voit saada vertaistukea ammattilaisten ohjaamissa ryhmissä. Ryhmässä käydään läpi samankaltaisia kokemuksia sekä jaetaan tunteita ja ajatuksia muiden kanssa.

Verkkopalveluiden apu ei ole kellonajasta riippuvainen. Tutustu Verkkokriisikeskukseen Tukinetissä ja oma-apuohjelmiin.

Yrittäjän kriisikeskus
Keskusteluapua on saatavissa kavokkain ja etäyhteyksin. Kasvokkain apua saa kasvokkain Jyväskylässä, Sastamalassa, Huittisissa, Rovaniemellä ja Kainuussa. Valtakunnalisesti on mahdollista olla yhteydessä puhelimitse ja videon välityksellä.

Miessakkien Konkkaronkka-toiminnalla tuetaan konkurssiuhan alla olevien ja ylivelkaantuneiden yrittäjämiesten jaksamista ja toimintakykyä arjessa. Vertaisryhmätoiminta ja henkilökohtainen tuki on luottamuksellista ja maksutonta. Sitä järjsestetään Helsingissä ja Tampereella.

Suomi.fi Kansalaisneuvonta

Kansalaisneuvonta auttaa löytämään oikean palvelun.