Pienlainaa hankintoihin

Takuusäätiön Pienlaina on edullinen ja luotettava rahoitusvaihtoehto yllättäviin menoihin tai harkittuihin hankintoihin.

Lainan saaminen edellyttää riittävää maksukykyä. Tarkista ennen lainahakemuksen tekemistä mahdollisuutesi lainan takaisinmaksuun Maksukyky sivulta.

Voit hakea pienlainaa yllättäviin menoihin tai harkittuihin hankintoihin, jos et saa lainaa luottomarkkinoilta pienten tulojen tai maksuhäiriömerkinnän vuoksi. Esimerkkejä pienlainan käyttökohteista ovat kodinkoneet, huonekalut, takuuvuokra, auton kulut, hammashoito, silmälasit tai vaikka rippijuhlat.

Pienlainaa ei voi saada velkojen maksuun ja velkaongelmien ratkaisemiseen. Poikkeustapauksissa sillä voidaan maksaa jokin lasku tai pieni velka, jos se esimerkiksi estää alkavan velkakierteen. Ota tällaisessa tilanteessa yhteyttä neuvontaamme.

Lainamäärä voi olla 200 – 2 000 euroa.

Takaisinmaksuaika on enintään kaksi vuotta.

Kuukausierä lasketaan maksukykysi mukaan.

Lainan kokonaiskorko on 7,00 prosenttia (alkaen 1.1.2024). Lainasta ei peritä muita kuluja. Korko perustuu nostohetkellä voimassa olevaan korkolain mukaiseen viitekorkoon, johon lisätään 4,50 prosenttiyksikköä. Pienlainan oma korkokatto on kuitenkin 7, 00 prosenttia, jonka yli lainan korko ei nouse.

Esimerkiksi 1 000 euron lainasta maksat kaikkiaan 1 055 euroa, jos lyhennät sen pois 1,5 vuodessa 60 eurolla kuukaudessa.

Pienlainaa ei voi saada, jos maksukyky ei riitä lainan säännölliseen maksamiseen tai velkaa on jo ennestään. Jos tuloista ulosmitataan, uuden lainan myöntäminen ei ole mahdollista. Velkatilanteeseen kannattaa hakea ratkaisua, tutustu Takuusäätiön takaukseen.

Sen sijaan maksuhäiriömerkintä ei estä pienlainan saamista, jos velat on jo maksettu pois. Lue, miten voit arvioida alustavasti oman maksukykysi.

Lainan tarkoituksena on, että se auttaa tasapainottamaan taloutta ja selviytymään itsenäisesti raha-asioiden hoidosta sekä ehkäisee velkaongelmia. Siksi annamme myös henkilökohtaista neuvontaa lainan hakemisen yhteydessä ja maksuohjelman aikana.

Oliko sivusta sinulle hyötyä?