Maksuvara- ja järjestelylainalaskuri

Testaa laskurilla, voisiko velkaongelmasi ratketa Takuusäätiön takaamalla järjestelylainalla. Ellei se ole mahdollista, laskurin ohje kertoo, mitä muuta voit tehdä.

Tällä sivulla on kaksi laskuria: maksuvaralaskuri ja järjestelylainalaskuri. Yhdessä ne antavat sinulle alustavan ja suuntaa-antavan tiedon siitä, kannattaako sinun hakea takausta. Jos laskurin lopputuloksena on, ettei takauksen saaminen ole mahdollista, saat ohjeita muista mahdollisista ratkaisuista.

Laskurin lopputulos on lähimpänä oikeaa, jos

 • selvität tulo-, meno- ja velkatiedot ennen laskurin täyttämistä ja ovat mahdollisimman oikeat (vinkki: Opas velkojen selvittämiseen)
 • taloustilanteesi on vakaa eli tulosi eivät ole vähenemässä eivätkä menosi lisääntymässä.

Lue maksuvaraan ja takauksen saamiseen liittyvää lisätietoa myös sivulta Maksuvara.

Huom! Laskuri toimii parhaiten tietokoneen selaimella Mozilla Firefoxia tai Google Chromea käyttäen. Jos laskuri ei toimi, syynä voi olla mainoksia estävä lisäosa, kuten AdBlock. Ota lisäosa pois päältä ja kokeile laskuria uudelleen.

Maksuvaralaskuri

Perhetilanne

Puolisoiden on haettava takausta yleensä yhdessä. Voit hakea takausta yksin vain, jos velkasi ovat syntyneet ennen parisuhdetta, tai olet ottanut ne jonkin henkilökohtaisen syyn, kuten sairauden tai peliriippuvuuden vuoksi.

Tulot

Merkitse tähän kaikki tulot. Palkka-, eläke- ja muut verotettavat tulot merkitään nettona eli tilille maksettavan suuruisena ja ilman ulosottopidätystä. Jos tulot vaihtelevat kuukausittain, ilmoita keskiarvotulo. Esim. 20 000 euroa vuodessa jaettuna 12 kuukaudella on noin 1 670 euroa.

Tulot yhteensä 0 €/kk

Menot

Merkitse alla oleviin kohtiin kaikki talouden menot. Jos maksat esimerkiksi kotivakuutuksen kerran vuodessa, jaa summa 12:lla.

Menot yhteensä 0 €/kk

Välttämättömät elinkustannukset

Laskurissa huomioidaan todellisten kulujen suuruisena vain yllä olevat menot. Muihin menoihin laskuri laskee automaattisesti tietyn summan, jota sanotaan välttämättömäksi elinkustannukseksi. Summa muodostuu alussa valitsemasi perhetilanteen mukaan. Välttämättömät elinkustannukset on tarkoitettu ruoka- ja hygieniamenoihin, vaatteisiin, vähäisiin terveydenhoitomenoihin, puhelin- ja internetlaskuihin, paikallisliikennemaksuihin, harrastus- ja vapaa-ajanmenoihin sekä muuhun arjen kulutukseen.

 • Elinkustannuksien erittely
    Henkilöä Yhteensä
  Alle 17-vuotiaat lapset
  17-vuotiaat lapset
  18 - 20 vuotiaat opiskelijat

Välttämättömät elinkustannukset yhteensä 0 €/kk

Maksuvara

Maksuvara on rahamäärä, joka on käytettävissä kaikkien velkojen maksamiseen. Se laskettiin vähentämällä merkitsemistäsi tuloista menot sekä laskurin antamat välttämättömät elinkustannukset.

Maksuvarasi on 0 €/kk

Lainat

Jos sinulla ja/tai puolisollasi on alla lueteltuja lainoja, ne jäävät järjestelylainan rinnalla maksettaviksi. Merkitse tähän niiden kuukausierät. Laske yhteen kaikki eri asuntolainat, autolainat ja opintolainat, jos niitä on enemmän kuin yksi. Jos jossakin asuntolainassa on lyhennysvapaajakso, merkitse kuukausierä, joka on lainassa lyhennysvapaan jälkeen.

Lainakulut yhteensä 0 €/kk

Maksuvara järjestelylainaan

Järjestelylainaa maksetaan aina koko maksuvaran suuruisella summalla. Siitä voidaan vähentää vain vakuudellisten velkojen kuukausimenot.

Maksuvarasi järjestelylainaan on 0 €/kk

Tämä summa siirtyi alla olevaan lainalaskuriin. Vaikka maksuvarasi olisi miinusmerkkinen, täytä velkamääräsi alla olevaan laskuriin ja katso laskurin antama ohje.

Puolisosi maksuvara on 0 €/kk

Maksuvarassasi huomioidaan puolisosi taloudellinen tilanne, kun hänen tulonsa eivät riitä yhteisiin menoihin ja hänen mahdollisiin lainahoitokuluihinsa.

Maksuvarasi, jossa on huomioitu puolisosi miinusmerkkinen maksuvara, on 0 €/kk

Tämä summa siirtyi alla olevaan lainalaskuriin. Vaikka maksuvarasi olisi miinusmerkkinen, täytä velkamääräsi alla olevaan laskuriin ja katso laskurin antama ohje.

Lainalaskuri järjestelylainaan

Lainalaskurista saat suuntaa-antavan tiedon mahdollisuudestasi Takuusäätiön takaamaan järjestelylainaan. Jos lainan saaminen ei näytä mahdolliselta, saat opastusta muihin ratkaisuihin.

Merkitse Järjestelylaina-kohtaan vakuudettomien velkojesi yhteismäärä eli erilaiset kulutusluotot kuten pikalainat, kortti- ja limiittiluotot, takaajavakuudelliset pankkilainat, osamaksut ja rästilaskut. Muista myös perinnässä ja ulosotossa olevat velat.

Korko 7%

Järjestelylainan takausta ei voi saada, ellei ole maksuvaraa. Maksuvarasi on miinuksella eli sinulle ei jää asumis- ja muiden välttämättömien menojen jälkeen rahaa säännölliseen velan lyhentämiseen.

Tärkeintä on, että saat rahasi riittämään arjen menoihin, kuten ruokaan, vuokraan ja tärkeimpiin laskuihin. Jos näiden jälkeen koet vielä pystyväsi maksamaan velkoja, voit sopia esimerkiksi jonkin yksittäisen velan maksamisesta. Muut velat kannattaa päästää  perintään ja ulosottoon. Lue lisää velkojen maksamisesta ulosoton kautta sekä perinnän ja ulosoton etenemisestä.

Jos maksuvarattomuutesi jatkuu, tai on jatkunut vähintään pari vuotta, käänny talous -ja velkaneuvonnan puoleen. Siellä selvitetään, voisitko saada yksityishenkilön velkajärjestelyn. Ajan myötä velkaongelmiin löytyy yleensä jokin ratkaisu.

Ota yhteyttä maksuttomaan puhelin- tai chat-neuvontaamme, jos haluat keskustella tilanteestasi sekä mahdollisista vaihtoehdoista tarkemmin.

Laina-aika vuotta ja kuukautta

Oliko sivusta sinulle hyötyä?