Olet täällä

Maksuhäiriömerkintä

Luottotietojen menettämisestä ja maksuhäiriömerkinnöistä on monenlaisia seurauksia, mutta seuraukset eivät ole yhtä haitallisia kaikille.

Maksuhäiriömerkintää kannattaa välttää. Parhaiten se onnistuu hakemalla apua niin pian kuin maksuvaikeudet alkavat.

Joissakin tilanteissa luottotietojen menettämisestä voi olla myös hyötyä. Maksuhäiriömerkintä pysäyttää velkakierteen. Kun et enää saa luottoa, et voi myöskään elää velaksi tai maksaa velkoja velalla.

Merkintää on mahdollista vältellä pitkäänkin ottamalla aina uutta velkaa laskujen ja velkojen maksuun, mutta se  lisää velkamäärää ja veloista selviytyminen vaikeutuu. Siksi joissakin tilanteissa velat kannattaa päästää  perintään ja ulosottoon, vaikka siitä tulee maksuhäiriömerkintä, ja lähteä etsimään kunnollista ratkaisua velkaongelmaan.

Velkojen maksun vuoksi ei kannata jättää vuokraa tai laskuja rästiin. Maksuhäiriömerkinnästä on yleensä vähemmän haittaa kuin esimerkiksi häädöstä tai puhelinliittymän sulkemisesta.

Kun luottotietomerkintä tuli, huokasin helpotuksesta.

Maksuhäiriömerkintöjen haitoista on liioiteltua ja myös myös väärää tietoa. Näiltä sivuilta löydät oikeaa tietoa muun muassa maksuhäiriömerkintöjen seurauksista, miten merkinnän saa ja kuinka pitkäksi aikaa.

Älä kuitenkaan jää yksin miettimään, ettet turvautuisi hätäratkaisuihin tai lamaantuisi. Ota yhteyttä Takuusäätiön Velkalinjaan, chattiin tai talous- ja velkaneuvontaan, jos haluat keskustella, mitä maksuhäiriömerkintä sinun kohdallasi tarkoittaa tai, jos et tiedä mitä tekisit.

 

Palautetyökalu