Näin takaushakemuksen käsittely etenee

Lue, miten takaushakemuksesi käsittely etenee ja mitä voit tehdä odottaessasi päätöstä.

1. Tarkastamme hakemuksesi

Käymme hakemukset alustavasti läpi kuukauden sisällä niiden saapumisesta. Osa saa takauspäätöksen jo tässä vaiheessa. Suurin osa hakemuksista siirtyy jonoon odottamaan tarkempaa käsittelyä.

2. Tee näin odottaessasi päätöstä

3. Hakemuksesi siirtyy käsittelyyn

Pyydämme sinulta päivitettyjä tietoja päätöksen tekoon, kun hakemuksesi on käsittelyvuorossa. Varaudu toimittamaan ajantasaiset tiedot ainakin tuloistasi, menoistasi ja veloistasi sekä uusimmat pankkitiliotteet. Saat lyhennettyä käsittelyaikaa, jos toimitat pyydetyt tiedot kerralla ja nopeasti.

4. Saat takauspäätöksen

Teemme päätöksiä pääsääntöisesti kerran viikossa. Saat takauspäätöksen sähköpostilla.

Myönteisen takauspäätöksen mukana saat jatkotoimintaohjeet lainan hakemiseen ja nostamiseen pankista sekä takaukseen liittyvät ehdot.

Saat kielteisen takauspäätöksen, jos velkamääräsi jää epäselväksi, maksuvaraasi ei pystytä määrittämään tai takauksen ehdot eivät annettujen tietojen perusteella täyty. Lue huolella päätöksen perustelut ja mahdolliset neuvot. Takauksen hakeminen voi tulla myöhemmin ajankohtaiseksi, kun tilanteesi on muuttunut siten, että takauksen myöntämisen ehdot täyttyvät. Ole yhteydessä hakemuksesi käsitelleeseen talousasiantuntijaan, jos haluat lisäneuvoja.

Hakemuksen tilat verkkoasioinnissa

  • Uusi. Hakemus on jonossa ja odottaa käsittelyyn ottoa. Tässä vaiheessa voit vielä peruuttaa hakemuksen verkkoasioinnissa. Jonotilannetta voit seurata kotisivuiltamme.
  • Käsittely. Hakemus on otettu käsittelyyn.
  • Täydennys. Sinulta on pyydetty lisäselvityksiä hakemukseen.
  • Tarkistettavana. Hakemukseen tehty päätösesitys on tarkistettavana.
  • Esitys. Hakemus on käsitelty ja se odottaa päätöstä.
  • Myönnetty. Hylätty. Hakemukseen on tehty päätös, joka lähetetään salattuna viestinä sähköpostiisi.

Oliko sivusta sinulle hyötyä?