Näin haet pienlainaa

Takuusäätiön pienlainan hakeminen siirtyy kesäkuun alkupäivinä verkkoasiointiin. Emme toistaiseksi vastaanota uusia lainahakemuksia. Uudet hakuohjeet päivitetään tälle sivustolle, kun verkkoasiointi avautuu pienlainan hakemiselle.

Jos asut parisuhteessa, tehkää puolison kanssa yhteinen lainahakemus. Ellet voi hakea lainaa yhdessä puolison kanssa, hakemuksessa on annettava puolison tiedot ja toimitettava tositteet. Siten voimme arvioida taloutenne kokonaistilanteen.

Valmistaudu hakemuksen tekemiseen

Hanki liitteet etukäteen, jotta hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen onnistuu kerralla.

Tositteet tuloista
Palkkatosite tai kopio voimassa olevasta eläke- tai etuuspäätöksestä, asumistukipäätöksestä tai muista säännöllisistä tuloista.

Pankkitiliotteet viimeisen kahden kuukauden ajalta kaikista käytössä olevista tileistä
Tallenna verkkopankista tiliotteet PDF-muodossa kalenterikuukausittain. Kuvakaappauksia tai itse tulostettuja tilitapahtumia ei hyväksytä.

Jos sinulla on velkoja
Liitä hakemukseen tositteet kaikista veloistasi. Tositteeksi käy viimeisin lasku, maksusopimus tai saldotodistus velkojalta. Tositteessa pitää näkyä jäljellä oleva velan määrä.

Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä tai ulosottovelkaa liitä mukaan velallisen ulosottoasiat -tosite. Tilaa se ulosottovirastosta tai ulosoton sähköisestä asiointipalvelusta.