Pienlaina-asiakkaalle

Pienlainaa maksetaan säännöllisesti kuukausittain maksuohjelman mukaisesti. Maksutiedot löydät sinulle lähetetystä maksusuunnitelmasta.

Viitenumero on sama koko maksuohjelman ajan. Laita maksu verkkopankissa toistuvaksi maksuksi.

Jos rahatilanteesi muuttuu laina-aikana ja haluat muuttaa lainan kuukausierää, ota meihin yhteyttä mahdollisimman pian. Kuukausierää voidaan muuttaa tilapäisesti tai pysyvästi. Voit hakea myös maksuvapaakuukausia. Mitä aiemmin olet yhteydessä, sitä nopeammin saat tilanteesi hallintaan.

Pienlainan luotonvalvontaa hoitaa Hanna Ollakka, puh 09 6126 3424, sähköposti: pienlaina[at]takuusaatio.fi.

Mietimme kanssasi keinoja, joilla voit tasapainottaa raha-asioitasi. Keinoja pienlainan maksun helpottamiseksi ovat:

 • Kuukausierän eräpäivää siirretään, jotta saat lisää maksuaikaa. Tästä on apua, jollet voi maksaa laskua eräpäivään mennessä, mutta pysyt maksamaan sen ennen seuraavan kuun laskua. Ota yhteyttä jo ennen eräpäivää!
 • Lainaan sovitaan maksuvapaajakso. Tämä helpottaa tilapäisissä rahavaikeuksissa. Maksuvapaan aikana et maksa korkoa etkä lyhennystä, ja lainan takaisinmaksuaika pitenee.
 • Lainan kuukausierää alennetaan pysyvästi ja laina-aika pitenee.
 • Lainan eräpäivä voidaan muuttaa pysyvästi. Vaihtoehdot ovat kuun 15. ja viimeinen päivä.

Pienlainan voi maksaa kokonaan pois milloin tahansa. Katso verkkoasioinnista jäljellä oleva lainan määrä ja maksa se omalla viitenumerollasi. Voit myös pyytää luotonvalvonnastamme loppusumman.

Mistään yllä mainituista muutoksista ei aiheudu sinulle lisäkuluja.

Näin haet muutosta maksuohjelmaan

Maksuohjelmaan haetaan muutosta verkkoasioinnin kautta tai ottamalla yhteyttä luotonvalvontaan: Hanna Ollakka, puh 09 6126 3424 tai sähköposti: pienlaina[at]takuusaatio.fi.

 1. Siirry verkkoasiointiin.
 2. Kirjaudu palveluun. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo itsellesi tunnus (sähköpostiosoite) ja salasana ja tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla.
 3. Täytä muutoshakemus.
 4. Lisää mahdolliset liitteet. Voit halutessasi selvittää esimerkiksi tulossa tapahtuneita muutoksia liittämällä hakemukseen uuden tulotositteen.
 5. Lähetä hakemus.
 6. Mahdollinen puoliso hyväksyy muutoshakemuksen, jos laina on yhteinen. Puoliso saa linkin sähköpostiin, luo käyttäjätunnuksen (sähköpostiosoite) ja salasanan ja tunnistautuu verkkopankkitunnuksilla. Tämän jälkeen puoliso pääsee hyväksymään hakemuksen palvelun kautta.
 7. Päätös. Hakemus on käsitelty. Päätös ja uusi maksuohjelma löytyvät verkkoasioinnin viestit- osiosta.

Näin Pienlainan perintä etenee

Jos sinulla on maksuvaikeuksia, ota yhteyttä mahdollisimman pian. Mitä aiemmin olet yhteydessä, sitä nopeammin saat tilanteesi hallintaan ja pysäytettyä perinnän.

Avaa pdf-tiedosto

Oliko sivusta sinulle hyötyä?