Takausta haetaan sähköisesti

Takausta haetaan sähköisesti verkkoasioinnissamme. Lue huolellisesti alla olevat ohjeet ja täytä hakemus. Otathan yhteyttä neuvontaamme, jos et ole varma, sopisiko takaus sinulle.

Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen sujuvat helpoiten, jos valmistaudut hyvin ennen kirjautumista verkkoasiointiin. Hakemus voi olla keskeneräisenä korkeintaan kolme kuukautta, minkä jälkeen se häviää järjestelmästä.

Ennen kuin haet takausta:

Siirry täyttämään hakemusta

Kun olet selvittänyt kaikki velkasi ja kerännyt hakemuksessa tarvittavat liitteet, voit ryhtyä täyttämään hakemusta verkkoasioinnissa. Siellä luot itsellesi tunnuksen ja salasanan. Jos sinulle tulee hakemusaikana kysyttävää, lähetä viesti verkkoasiointiin. Pidämme sinuun yhteyttä tietoturvallisesti samassa asiointijärjestelmässä koko hakemusajan. Pääset täyttämään takaushakemusta tämän sivun alaosasta löytyvästä linkistä.

Jos et saa vahvistuslinkkiä sähköpostiin, voimme lähettää sen sinulle manuaalisesti. Laita viestiä osoitteeseen info(at)takuusaatio.fi. Ethän lähetä sähköpostilla arkaluonteista henkilötietoa tai aloitetta neuvontakeskusteluun.

Täytä hakemus huolellisesti. Jos täytät hakemuksen puhelimella, puhelimen näyttö kannattaa olla vaaka-asennossa. Liitteille on paikka hakemuksen yhteydessä. Huomaathan, että puutteellisesti täytetyt tai ilman kaikkia pyydettyjä liitteitä lähetetyt hakemukset hylätään.

Ilmoita myös puolison tiedot

Hakemuksessa ilmoitetaan aina myös puolison tiedot. Ne on ilmoitettava, vaikka hakisit takausta yksin, sillä puolison tilanne vaikuttaa myös sinun talouteesi. Vaikka puolisoilla olisi omat tilit, yleensä asumisen ja elämisen kustannuksia hoidetaan kuitenkin yhteisesti. Haluamme varmistua, että myös puolisollesi jää riittävästi rahaa yhteisiin ja omiin menoihinsa, esimerkiksi omissa nimissään olevien velkojen hoitoon. Arvioimme aina asiakkaan kokonaistalouden tilannetta.

Puolison on annettava lupa tietojensa tallentamiseen ja käsittelemiseen. Ilman puolison antamaa lupaa hakemus ei saavu Takuusäätiöön, emmekä voi käsitellä sitä. Kirjaa hakemuksen yhteystietoihin sellainen puolisosi sähköpostiosoite, johon voimme lähettää linkin hakemuksen hyväksymiseksi. Hyväksymisessä käytetään vahvaa tunnistautumista.

Näillä vinkeillä takaushakemus kuntoon!

Takaushakemuksen tekeminen ilman talous- ja velkaneuvojan apua voi viedä enemmän aikaasi. Kokosimme viisi vinkkiä, joiden avulla onnistut takaushakemuksen teossa.

Lue lisää

Täytä takaushakemus verkkoasioinnissa

Takaushakemus täytetään verkkoasioinnissamme. Verkkoasiointiin rekisteröidytään käyttämällä verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Lisäksi tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen.

Siirry verkkoasiointiin.

Jonotilanne

Jonotilanne
Nyt käsittelyssä Tammikuussa 2024
saapuneet takaushakemukset

Otamme seuraavaksi käsittelyyn 24.1.2024 alkaen saapuneita takaushakemuksia. Löydät hakemuksen saapumispäivän sähköisestä asioinnista.

Pienlainahakemusten käsittelyaika on noin kaksi viikkoa.

 

Oliko sivusta sinulle hyötyä?