Olet täällä

Takauksen hakeminen

Tutustu huolella takauksen ehtoihin ja edellytyksiin ennen takauksen hakemista. Apua tilanteesi selvittämiseen ja takauksen saamisen arvioimiseen saat talous- ja velkaneuvonnasta, maksuttomalta Velkalinjamme 0800 9 8009 tai chatistämme, jonka löydät sivun alalaidasta.

Takuusäätiön takaus on yksi vapaaehtoisista velkojen järjestelykeinoista. Sen saaminen ei ole kuitenkaan aina mahdollista tai se ole edes paras vaihtoehto. Ammattilaisen avulla säästät aikaa ja vaivaa, sillä hän osaa neuvoa tilanteeseesi parhaan ratkaisukeinon.

Mistä aloitan?

Kun odotat neuvojan tapaamisaikaa tai jos aloitat tilanteesi selvittämisen itse, kannattaa sinun:

 

Takaushakemus

Takausta haetaan sähköisesti. Sähköinen takaushakemus edellyttää kirjautumista järjestelmäämme. Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, luot itsellesi käyttäjätunnukset (sähköpostiosoite ja valitsemasi salasana). Jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi, sinun pitää ensimmäisellä kerralla palveluun kirjautuessa tunnistautua. Vahva tunnistautuminen edellyttää verkkopankkitunnuksia. HUOM. Osuuspankin asiakkaat eivät voi toistaiseksi käyttää palvelua OP:sta johtuvasta syystä.

Takaushakemuksen täyttöohjeet löydät sähköisen hakemuksen välilehdiltä. Ennen kuin voit lähettää hakemuksen, siihen on liitettävä tarvittavat liitteet. Tarkemmat tiedot liitteistä löydät täältä. Jos keräät liitteet valmiiksi etukäteen, hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen onnistuu kerralla. Voit myös täyttää hakemusta osissa. Hakemukseen voi palata kirjautumalla sivuillesi käyttäjätunnuksillasi.

Jos olet parisuhteessa, takaushakemuksessa kysytään myös puolisosi tietoja koko taloutenne tilanteen selvittämiseksi. Näin myös siinä tapauksessa, ettei puolisosi ole kanssahakijana, vaan haet takausta yksin. Jotta saat hakemuksen lähetettyä, puolison pitää erikseen käydä antamassa lupa tietojensa tallentamiselle ja käsittelemiselle. Luvan antaminen tapahtuu vahvalla tunnistautumisella. Kirjaa puolisosi sähköpostiosoite yhteystietoihin, jotta hän saa linkin hakemukseen. HUOM. hakemus ei siirry säätiölle eikä voida ottaa käsittelyyn, jos puolison lupa puuttuu.

 

Siirry sähköiseen takaushakemukseen tästä.

 

Mikäli et pysty käyttämään sähköistä hakemusta, voit jatkossakin hakea takausta paperihakemuksella. Paperihakemuksen ja ohjeet löydät täältä.

 

Palautetyökalu