Olet täällä

Takauksen hakeminen

Selvitä ennen takauksen hakemista, millaiset mahdollisuudet sinulla on sen saamiseen. Apua tarjoavat oman kuntasi talous- ja velkaneuvonta tai maksuton Velkalinjamme 0800 9 8009 tai chattimme, jonka löydät sivun alalaidasta.

Takuusäätiön takaus on yksi vapaaehtoisista velkojen järjestelykeinoista. Sen saaminen ei ole kuitenkaan aina mahdollista tai se ole edes paras vaihtoehto. Ammattilaisen avulla säästät aikaa ja vaivaa, sillä hän osaa neuvoa tilanteeseesi parhaan ratkaisukeinon.

Sähköinen hakemus

Otamme syksyllä käyttöön sähköisen takaushakemuksen. Käyttöönotto valitettavasti viivästyy jonkun viikon aeimmin ilmoitetusta syyskuusta. Kun uusi järjestelmä on otettu käyttöön, löydät linkin sähköiseen takaushakemukseen nettisivuiltamme. Sen jälkeen hakeminen ja asiointi hakemukseesi sekä päätökseesi liittyen tapahtuvat uudessa järjestelmässämme. Kun kirjaudut järjestelmäämme ensimmäisen kerran, tarvitset siihen verkkopankkitunnukset.

Sähköistä hakemusta odotellessasi, kerää valmiiksi hakemukseen tarvittavat liitteet. Niistä löydät tarkemmat tiedot täältä. Takaushakemuksen toimittaminen ilman tarvittavia liitteitä ei ole jatkossa mahdollista.

Mikäli et pysty käyttämään sähköistä hakemusta, voit jatkossakin hakea takausta paperihakemuksella. Paperihakemuksen ja ohjeet löydät täältä.

Mistä aloitan?

Kun odotat neuvojan tapaamisaikaa tai jos aloitat tilanteesi selvittämisen itse, kannattaa sinun:

Parisuhteessa takausta haetaan yhdessä

Parisuhteessa asuvien hakijoiden on pääsääntöisesti haettava takausta yhdessä. Jos järjesteltävät velat ovat syntyneet ennen parisuhdetta tai vain toisen puolison elämäntilanteesta, voi takausta hakea yksin.

Vaikka puolisosi ei olisikaan takauksen hakijana, myös hänen taloudellinen tilanteensa tulojen, menojen ja velkojen suhteen pitää selvittää hakemuksessa. Tarkoituksena on varmistaa, että taloutenne tulot riittävät välttämättömien menojen lisäksi järjestelylainan ja puolison mahdollisten velkojen maksamiseen.

Palautetyökalu