Olet täällä

Takauksen hakeminen

Tutustu huolella takauksen ehtoihin ja edellytyksiin ennen takauksen hakemista. Apua tilanteesi selvittämiseen ja takauksen hakemiseen saat talous- ja velkaneuvonnasta, maksuttomalta Velkalinjamme 0800 9 8009 tai chatistamme, jonka löydät sivun alalaidasta.

Takuusäätiön takaus on yksi vapaaehtoisista velkojen järjestelykeinoista. Sen saaminen ei ole aina mahdollista tai se ei ole paras vaihtoehto. Ammattilaisen avulla säästät aikaa ja vaivaa, sillä hän osaa neuvoa tilanteeseesi parhaan ratkaisukeinon.

Mistä aloitan?

Kun odotat tapaamisaikaa neuvontaan tai aloitat muuten tilanteesi selvittämisen itse, etene näin:

Sähköinen takaushakemus

Takausta haetaan sähköisesti, mikä edellyttää kirjautumista järjestelmäämme. Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, luot itsellesi käyttäjätunnukset (sähköpostiosoite ja valitsemasi salasana). Jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi, sinun pitää tunnistautua ensimmäisellä kerralla palveluun kirjautuessa. Vahva tunnistautuminen edellyttää verkkopankkitunnuksia.

Siirry sähköiseen takaushakemukseen tästä. 

Takaushakemuksen täyttöohjeet löydät sähköisen hakemuksen välilehdiltä. Ennen kuin voit lähettää hakemuksen, siihen on liitettävä tarvittavat liitteet. Tarkemmat tiedot liitteistä löydät täältä. Jos keräät liitteet valmiiksi etukäteen, hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen onnistuu kerralla. Voit myös täyttää hakemusta osissa. Hakemukseen voi palata kirjautumalla sivuillesi käyttäjätunnuksillasi.

Jos olet parisuhteessa, takaushakemuksessa kysytään myös puolisosi tietoja koko taloutenne tilanteen selvittämiseksi. Näin myös siinä tapauksessa, ettei puolisosi ole kanssahakijana, vaan haet takausta yksin. Jotta saat hakemuksen lähetettyä, puolison pitää erikseen käydä antamassa lupa tietojensa tallentamiselle ja käsittelemiselle. Luvan antaminen tapahtuu vahvalla tunnistautumisella. Kirjaa puolisosi sähköpostiosoite yhteystietoihin, jotta hän saa linkin hakemukseen. HUOM. hakemus ei siirry säätiölle, eikä voida ottaa käsittelyyn, jos puolison lupa puuttuu.

Mikäli et voi käyttämään sähköistä hakemusta, voit hakea takausta myös paperihakemuksella. Paperihakemuksen ja ohjeet löydät täältä.

Kun olet lähettänyt hakemuksesi

Kun odotat käsittelyä ja päätöstä, huolehdi peruslaskujen maksamisesta, velkojen lyhentämisestä kykysi mukaan ja vältä uuden velan ottamista. Lue lisää Ohje käsittelyajalle.

Tietosuojaseloste

Palautetyökalu