Olet täällä

Takauksen hakeminen

Tutustu huolella takauksen ehtoihin ja edellytyksiin ennen takauksen hakemista. Apua tilanteesi selvittämiseen ja takauksen hakemiseen saat talous- ja velkaneuvonnasta, maksuttomalta Velkalinjamme 0800 9 8009 tai chatistamme, jonka löydät sivun alalaidasta.

Takuusäätiön takaus on yksi vapaaehtoisista velkojen järjestelykeinoista. Sen saaminen ei ole aina mahdollista tai se ei ole paras vaihtoehto. Ammattilaisen avulla säästät aikaa ja vaivaa, sillä hän osaa neuvoa tilanteeseesi parhaan ratkaisukeinon.

Takausta haetaan näin

  1. Tutustu takauksen saamisen edellytyksiin ja ehtoihin
  2. Kartoita velat. Ohjeet velkakartoituksen tekemiseen
  3. Kerää muut tarvittavat liitteet, liiteluettelo
  4. Kirjaudu hakemukseen pankkitunnuksilla. Täytä hakemus huolellisesti. Liitä hakemukseen ennen lähettämistä kaikki pyydetyt liitteet. HUOM. Puutteellisesti täytetyt tai ilman pyydettyjä liitteitä olevat hakemukset hylätään. Keskeneräinen hakemus säilyy aktiivisena 3 kuukauden ajan. Sen jälkeen hakemus hävitetään järjestelmästä, mikäli sitä ei ole lähetetty. SÄHKÖINEN ASIOINTI

Sähköinen takaushakemus

Takausta haetaan sähköisesti, mikä edellyttää kirjautumista järjestelmäämme. Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, luot itsellesi käyttäjätunnukset (sähköpostiosoite ja valitsemasi salasana). Jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi, sinun pitää tunnistautua ensimmäisellä kerralla palveluun kirjautuessa. Vahva tunnistautuminen edellyttää verkkopankkitunnuksia.

Takaushakemuksen täyttöohjeet löydät sähköisen hakemuksen välilehdiltä. Ennen kuin voit lähettää hakemuksen, siihen on liitettävä tarvittavat liitteet. Kerää liitteet valmiiksi etukäteen, niin hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen onnistuu kerralla. Voit myös täyttää hakemusta osissa. Hakemukseen voi palata kirjautumalla sivuillesi käyttäjätunnuksillasi. HUOM. Hakemus säilyy aktiivisena 3 kk ajan. Mikäli et lähetä hakemusta 3kk kuluessa, se häviää järjestelmästä. Tunnuksesi kuitenkin säilyvät ja voit aloittaa uuden hakemuksen, kun takauksen hakeminen tulee uudestaan ajankohtaiseksi.

Jos olet parisuhteessa, takaushakemukseen annetaan myös puolisosi tietoja koko taloutenne tilanteen selvittämiseksi. Näin myös siinä tapauksessa, ettei puolisosi ole kanssahakijana, vaan haet takausta yksin. Jotta saat hakemuksen lähetettyä, puolison pitää erikseen käydä antamassa lupa tietojensa tallentamiselle ja käsittelemiselle. Luvan antaminen tapahtuu vahvalla tunnistautumisella. Kirjaa puolisosi sähköpostiosoite yhteystietoihin, jotta hän saa linkin hakemukseen. HUOM. hakemus ei siirry säätiölle, eikä voida ottaa käsittelyyn, jos puolison lupa puuttuu.

Mikäli et voi käyttämään sähköistä hakemusta, voit hakea takausta myös paperihakemuksella. Paperihakemuksen ja ohjeet löydät täältä. HUOM. Mahdollisuus hakea takausta postitse lähetettävällä hakemuksella poistuu vuodenvaihteessa. Jos et voi asioida palvelumme kautta, suosittelemme sinua hakeutumaan talous- ja velkaneuvontaan. Yhteystiedot löydät velkaneuvonta.

Kun olet lähettänyt hakemuksesi

Kun odotat käsittelyä ja päätöstä, huolehdi peruslaskujen maksamisesta, velkojen lyhentämisestä kykysi mukaan ja vältä uuden velan ottamista. Lue lisää Ohje käsittelyajalle.

Tietosuojaseloste

Palautetyökalu