Olet täällä

Takauksen hakeminen

Takausta haetaan Takuusäätiön hakemuslomakkeella. Selvitä ennen takauksen hakemista, millaiset mahdollisuudet sinulla on sen saamiseen. Apua tarjoavat oman kuntasi talous- ja velkaneuvonta tai Velkalinjan numero 0800 9 8009 tai chattimme, jonka löydät etusivun alalaidasta.

Takuusäätiön takaus on yksi vapaaehtoisista velkojen järjestelykeinoista. Sen saaminen ei ole kuitenkaan aina mahdollista tai se ole edes paras vaihtoehto. Ammattilaisen avulla säästät aikaa ja vaivaa, sillä hän osaa neuvoa tilanteeseesi parhaan ratkaisukeinon.

Hakemuslomakkeen löydät täältä. Katso myös sivulta löytyvät takaushakemuslomakkeen täyttämiseen liittyvät videot. Huom. Takuusäätiöllä ei ole käytössä sähköistä takaushakemusta. Hakemuslomaketta liitteineen ei vastaanoteta sähköpostitse.

Mistä aloitan?

Kun odotat neuvojan tapaamisaikaa tai jos aloitat tilanteesi selvittämisen itse, kannattaa sinun:

Parisuhteessa takausta haetaan yhdessä

Parisuhteessa asuvien hakijoiden on pääsääntöisesti haettava takausta yhdessä. Jos järjesteltävät velat ovat syntyneet ennen parisuhdetta tai vain toisen puolison elämäntilanteesta, voi takausta hakea yksin.

Vaikka puolisosi ei olisikaan takauksen hakijana, myös hänen taloudellinen tilanteensa tulojen, menojen ja velkojen suhteen pitää selvittää hakemuksessa. Tarkoituksena on varmistaa, että taloutenne tulot riittävät välttämättömien menojen lisäksi järjestelylainan ja puolison mahdollisten velkojen maksamiseen.

 

Työntekijämme antaa videossa vinkkejä takauksen hakemiseen. Katso myös muut videomme YouTube-sivuiltamme.

Palautetyökalu