Takuusäätiön takaus pankkilainaan

Takuusäätiö myöntää takauksia, joiden avulla voi hakea edullisen pankkilainan vakuudettomien velkojen ja laskurästien pois maksamiseksi. Tämän jälkeen lainaa lyhennetään kuukausittain pankille. Lainan saamiseksi on kuitenkin monia ehtoja.

Takauksen saaminen vaatii riittävää maksukykyä, jotta lainan saa maksetuksi takaisin pankille. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että koko maksuohjelman ajaksi tulee olla varmuus riittävistä tuloista palkkatyön tai pysyvän eläkkeen kautta.

Takuusäätiön takaama pankkilaina voi helpottaa velkojen maksamista, jos vakuudettomia velkoja on useisiin eri paikkoihin ja tuntuu että ne säännöllisestä maksamisesta huolimatta lyhenevät hitaasti. Takuusäätiön takaama pankkilaina on siis ns. järjestelylaina, joka on tarkoitettu yksityishenkilöille, joille jää säännöllinen kuukausittainen maksukyky velan lyhentämiseen koko maksuohjelman ajaksi. Takauksesta tehdään lainan maksuohjelman ajaksi maksuhäiriömerkintä luottotietoihin, jolla estetään uuden lainan nostaminen laina-aikana.

Perintä, ulosotto tai maksuhäiriömerkintä eivät estä takauksen saamista. Takausta haetaan Takuusäätiöstä sähköisen hakemuslomakkeen avulla täällä. Pankkilaina haetaan itse haluamastaan pankista, mikäli takaus myönnetään. Takaushakemusjono on tavallisesti useamman kuukauden pituinen ja lainan ehtoihin on tärkeää tutustua tarkasti ennen hakemista.

Takuusäätiön takauksen yläraja on yksin haettaessa 34 000e ja yhdessä samassa taloudessa asuvan puolison kanssa haettaessa 45 000e. Takausta ei voida myöntää vain osaan vakuudettomista veloista vaan sen saaminen onnistuu vain silloin, kun sen avulla saadaan kaikki velat kerralla maksettua pois. Takaisinmaksuaika saa olla korkeintaan 7 vuotta. Lainan kuukausierää ei saa itse päättää vaan se on suoraan oman maksuvaran mukainen. Maksuvara tarkoittaa summaa, joka jää velan lyhentämiseen kuukausittain elämisen pakollisten perusmenojen jälkeen.

Maksuvaralaskurin avulla voit laskea riittäisikö maksukykysi takauksen saamiseksi.

Täältä voit lukea lisää takauksen ehdoista ja tästä ohjeet takauksen hakemiseen.