Olet täällä

Velkalinja ja chat -neuvonta

Keskustele kanssamme raha-asioista ja maksuongelmista. Soita maksuttomalle Velkalinjalle tai ota yhteyttä Kysy rahasta -chatiin. Puhu luottamuksellisesti omasta tai läheisesi tilanteesta

Velkalinja palvelee arkisin kello 10 - 14 numerossa 0800 98009.
Kysy rahasta -chat on auki maanantaista torstaihin klo 12.30-15.00 ja ke myös klo 17-19. Voit myös varata ajan chat-keskusteluun täältä. Huom. chat on auki 22.10 klo 8-20. Pääset keskusteluun sivun oikeasta alalaidasta.  
Ryhmächat -keskustelut velkojen järjestelystä ja taloudenhallinnasta löydät täältä. Keskustelut jatkuvat syksyllä

Puhelut ja neuvontamme on täysin maksutonta. Voit ottaa yhteyttä mistä päin Suomea tahansa eikä sinun tarvitse kertoa nimeäsi.

Huolesi voi olla pieni tai suuri. Hahmotamme kanssasi tulo-, meno- ja velkatilannettasi. Kerromme ratkaisumahdollisuuksista ja mistä niihin saa apua. Vastaamme kysymyksiisi muun muassa laskujen maksusta, perinnästä, luottotiedoista, ulosotosta, velkojien kanssa neuvottelemisesta ja velkojen järjestelykeinoista. Voit myös kysyä vain "Mitä tehdä?".

Neuvojat ovat Takuusäätiön työntekijöitä, jotka ovat talous- ja velka-asioiden asiantuntijoita. Meiltä ei voi varata käyntiaikaa kasvokkaiseen neuvontaan. Se varataan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonnasta.

Jos neuvonta on ruuhkautunut

Neuvontaruuhkat ovat tavallisimpia kun velka-asiat ovat näkyvästi mediassa. Koeta silloin olla yhteydessä muutaman päivän päästä.

Vinkkejä odotusajan hyödyntämiseen:

Voit aina ottaa yhteyttä meihin, vaikket jaksaisi valmistautua etukäteen.

Valmistautumisesta on kuitenkin seuraavia hyötyjä:

  • Saat neuvonnastamme sitä enemmän irti, mitä tarkemmin osaat kertoa tilanteestasi.
  • Tulot, menot ja velat on joka tapauksessa selvitettävä kun haet ratkaisua rahaongelmiisi.
  • Se nopeuttaa asiasi käsittelyä, jos hakeudut talous- ja velkaneuvontaan.

 

Palautetyökalu