Olet täällä

Velkalinja ja chat -neuvonta

Keskustele kanssamme raha-asioista ja maksuongelmista. Soita maksuttomalle Velkalinjalle tai ota yhteyttä Kysy rahasta -chatiin. Puhu luottamuksellisesti omasta tai läheisesi tilanteesta.

Kysy rahasta -chat palvelee maanantaista torstaihin klo 12.30-15.00. Lisäksi chat on auki keskiviikkoisin myös klo 17-19. Pääset keskusteluun sivun oikeasta alalaidasta. 
Velkalinja palvelee arkisin kello 10 - 14 numerossa 0800 98009. Huom! Sulkeutuu perjantaina 16.10. klo 13.

Takuusäätiön neuvontapalvelut ovat ajoittain ruuhkautuneet korona-tilanteesta johtuen. Pahoittelemme tilannetta. 

Puhelut ja neuvontamme on täysin maksutonta ja voit ottaa yhteyttä mistä päin Suomea tahansa. Voit asioida puhelin- ja chat -neuvonnassamme täysin nimettömästi. Ethän välitä chatissa itsestäsi lainkaan arkaluonteista henkilötietoa kuten henkilötunnustasi.

Anna meille palautetta Velkalinja-keskustelusta tämän linkin kautta.

Huolesi voi olla pieni tai suuri. Hahmotamme kanssasi tulo-, meno- ja velkatilannettasi. Kerromme ratkaisumahdollisuuksista ja mistä niihin saa apua. Vastaamme kysymyksiisi muun muassa laskujen maksusta, perinnästä, luottotiedoista, ulosotosta, velkojien kanssa neuvottelemisesta ja velkojen järjestelykeinoista. Voit myös kysyä vain "Mitä tehdä?".

Neuvojat ovat Takuusäätiön työntekijöitä, jotka ovat talous- ja velka-asioiden asiantuntijoita. Meiltä ei voi varata käyntiaikaa kasvokkaiseen neuvontaan. Se varataan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonnasta.

Jos neuvonta on ruuhkautunut

Neuvontaruuhkat ovat tavallisimpia kun velka-asiat ovat näkyvästi mediassa. Koeta silloin olla yhteydessä muutaman päivän päästä.

Vinkkejä odotusajan hyödyntämiseen:

Voit aina ottaa yhteyttä meihin, vaikket jaksaisi valmistautua etukäteen.

Valmistautumisesta on kuitenkin seuraavia hyötyjä:

  • Saat neuvonnastamme sitä enemmän irti, mitä tarkemmin osaat kertoa tilanteestasi.
  • Tulot, menot ja velat on joka tapauksessa selvitettävä kun haet ratkaisua rahaongelmiisi.
  • Se nopeuttaa asiasi käsittelyä, jos hakeudut talous- ja velkaneuvontaan.

 

Palautetyökalu