Olet täällä

Takuusäätiön takaus

Myönnämme takauksia pankista nostettaviin järjestelylainoihin ihmisille, joiden velkaongelma on ratkaistavissa yhdellä uudella lainalla. Velkojen yhdistämisen tavoitteena on velkakierteen katkaiseminen ja velkatilanteesta selviytyminen itsenäisesti.

Järjestelylainalla yhdistetään useat eri velat yhdeksi uudeksi, kohtuuhintaiseksi lainaksi. Voit hakea järjestelylainan takausta Takuusäätiöstä, jos sinulla et voi saada järjestelylainaa pankistasi esimerkiksi vakuuksien puuttumisen tai maksuhäiriömerkinnän vuoksi. Vaikka velkasi olisivat perinnässä tai ulosotossa tai sinulla olisi maksuhäiriömerkintöjä, ne eivät estä takauksen saamista, mikäli takauksen saamisen muut ehdot täyttyvät.

Takaus on yksi tapa järjestellä velkoja

Takaus on tarkoitettu velkaongelmiin joutuneille yksityishenkilöille. Sen saaminen edellyttää säännöllisiä tuloja ja maksukykyä maksaa järjestelylainaa. Takausta haettaessa tulee elämäntilanteen olla vakiintunut ja velkaantumiseen johtaneet syyt hallinnassa/ poistuneet kokonaan. Takauksen voit saada tavallisesti vain kerran.

Säätiön takaama järjestelylaina on yksi vapaaehtoisista velkojenjärjestelykeinoista. Muista velkojen järjestelykeinoista voit lukea täältä.

Jonotilanne

Käsittelemme parhaillaan 27.6.2018 saapuneita takaushakemuksia. Saapumispäivä on sähköisen hakemuksen lähettämispäivä. Mikäli olet hakenut muutoin kuin sähköisesti, löydät hakemuksesi vastaanottopäivän lähettämästämme saapumisilmoituksesta.

Jonossa on 267 takaushakemusta.

Kun hakemuksesti tulee käsiteltäväksi, sinuun ollaan yhteydessä. Voit nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä ja päätöksen saamista tilaamalla hyvissä ajoin ajantasaiset tiedot veloistasi. Esimerkiksi saldotodistusten saaminen perintätoimistolta voi kestää muutamia viikkoja. Kerää valmiiksi myös tuoreet tositteet tuloistasi ja menoistasi sekä tiliotteet, myös käytössä olevien luottokorttien tiliotteet, vähintään kolmelta edelliseltä kuukaudelta.

(Tieto päivitetty 12.12.)​

 

Palautetyökalu