Olet täällä

Takuusäätiön takaus

Myönnämme takauksia pankista nostettaviin järjestelylainoihin ihmisille, joiden velkaongelma on ratkaistavissa yhdellä uudella lainalla. Velkojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi voi auttaa ulos velkakierteestä.

Järjestelylainalla yhdistetään yleensä useat eri velat yhdeksi uudeksi lainaksi. Voit hakea järjestelylainan takausta Takuusäätiöstä, jos sinulla on vaikeuksia saada järjestelylainaa pankista esimerkiksi vakuuksien puuttumisen tai maksuhäiriömerkinnän vuoksi. Vaikka velkasi olisivat perinnässä tai ulosotossa, ei se estä takauksen saamista, mikäli takauksen saamisen muut ehdot täyttyvät.

Takaus on yksi tapa järjestellä velkoja

Takaus on tarkoitettu ennalta arvaamattomasta syystä velkakriisiin joutuneille. Jotta voit saada takauksen, pitää elämäntilanteesi olla vakiintunut ja velkaantumisen syyt on oltava hallinnassa tai poistuneet kokonaan. Takauksen voit saada tavallisesti vain kerran.

Säätiön takaama järjestelylaina on yksi vapaaehtoisista velkojenjärjestelykeinoista. Se on tapa järjestellä velkoja silloin, kun niiden maksu ei muutoin onnistu. Et voi saada takausta, jos sinulla on muita kohtuullisia keinoja selviytyä veloista. Muista keinoista voit lukea täältä.

Jonotilanne

Käsittelemme parhaillaan 28.5.2018 saapuneita takaushakemuksia. Löydät hakemuksesi vastaanottopäivän lähettämästämme saapumisilmoituksesta. 

Jonossa on 214 takaushakemusta.

Kun hakemuksesti tulee käsiteltäväksi, sinuun ollaan yhteydessä. Voit nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä ja päätöksen saamista tilaamalla hyvissä ajoin ajantasaiset tiedot veloistasi. Esimerkiksi saldotodistusten saaminen perintätoimistolta voi kestää muutamia viikkoja. Kerää valmiiksi myös tuoreet tositteet tuloistasi ja menoistasi sekä tiliotteet, myös käytössä olevien luottokorttien tiliotteet, vähintään kolmelta edelliseltä kuukaudelta.

 

(Tieto päivitetty 12.10.)​

HUOM. Olemme siirtymässä sähköiseen takaushakemukseen syksyllä. Käyttöönotto valitettavasti viivästyy jonkun viikon aeimmin ilmoitetusta syyskuusta. Seuraa kotisivujamme asian tiimoilta.  

 

Palautetyökalu