Olet täällä

Takuusäätiön takaus

Myönnämme takauksia pankista nostettaviin järjestelylainoihin. Takaus sopii ihmisille, joiden velkaongelma on ratkaistavissa yhdistämällä monet eri velat yhdeksi uudeksi lainaksi. Näin velkakierre katkeaa ja velkojen hoito helpottuu.

Järjestelylaina on pankkilaina, jolla monet eri velat maksetaan pois. Voit hakea lainaan takausta Takuusäätiöstä, jos sen saamisen esteenä on esimerkiksi vakuuksien puuttumisen tai maksuhäiriömerkintä. Perintä tai ulosotto tai maksuhäiriömerkinnät eivät ole esteenä, kunhan takauksen saamisen ehdot täyttyvät.

Jonotilanne

Käsittelemme parhaillaan 3.6.2020 jälkeen saapuneita takaushakemuksia. Sähköisen hakemuksen lähettämispäivä ja hakemusnumero toimivat tunnisteina. Mikäli olet hakenut muutoin kuin sähköisesti, löydät hakemuksesi vastaanottopäivän lähettämästämme saapumisilmoituksesta. HUOM. Postitse lähetettyjen hakemusten käsittelyssä on viiveitä koronaviruspandemian aiheuttamien muutosten takia.

Jonossa on 364 takaushakemusta.

Kun hakemuksesi tulee käsiteltäväksi, sinuun ollaan yhteydessä. Voit nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä ja päätöksen saamista tilaamalla hyvissä ajoin ajantasaiset tiedot veloistasi. Esimerkiksi saldotodistusten saaminen perintätoimistolta voi kestää muutamia viikkoja. Kerää valmiiksi myös tuoreet tositteet tuloistasi ja menoistasi sekä tiliotteet, myös käytössä olevien luottokorttien tiliotteet, vähintään kolmelta edelliseltä kuukaudelta. HUOM. toimita mahdollisuuksien mukaan sinulta pyydetyt täydennykset sähköisesti. Muussa tapauksessa varaudu hakemuksesi käsittelyn ja päätöksen saannin viivästymiseen, koska pystymme käsittelemään postitse saapuneita papereita vain toimistolla ja tällä hetkellä rajoitetusti.   

 

Poikkeuksia paperihakemusten käsittelyssä

Olemme siirtyneet koronaviruspandemian takia tekemään hakemusten käsittelyä ja asiakaspalvelua etätyönä. Tämä tarkoittaa, että postitse saapuneiden hakemusten käsittely viivästyy, koska tietosuojasyistä papereita voidaan käsitellä vain työpaikalla. Suositamme mahdollisuuksien mukaan kirjautumista sähköiseen palveluumme ja lähettämään hakemukset liitteineen sähköisenä palvelun kautta. Myös muu asiointi tapahtuu tietoturvallisesti palvelun kautta. Sama suositus koskee myös hakemukseen tehtäviä täydennyksiä siinä vaiheessa, kun hakemuksesi otetaan käsiteltäväksi ja sinulta pyydetään ajantasaisia tietoja ja tositteita.

 

(Tieto päivitetty 19.10.2020)​

Palautetyökalu