Olet täällä

Takuusäätiön takaus

Myönnämme takauksia pankista nostettaviin järjestelylainoihin. Takaus sopii ihmisille, joiden velkaongelma on ratkaistavissa yhdistämällä monet eri velat yhdeksi uudeksi lainaksi. Näin velkakierre katkeaa ja velkojen hoito helpottuu.

Järjestelylaina on pankkilaina, jolla monet eri velat maksetaan pois. Voit hakea lainaan takausta Takuusäätiöstä, jos sen saamisen esteenä on esimerkiksi vakuuksien puuttumisen tai maksuhäiriömerkintä. Perintä tai ulosotto tai maksuhäiriömerkinnät eivät ole esteenä, kunhan takauksen saamisen ehdot täyttyvät.

Takausta haetaan näin

Kirjaudu pankkitunnuksillasi sähköiseen asiakasportaaliimme, josta löydät hakemuksen. Tutustu ehtoihimme ennen kirjautumista, sillä takaus ei sovi kaikkien velkatilanteiden ratkaisemiseen. Hakemuksen voi lähettää vasta, kun olet liittänyt siihen tarvittavat liitteet. Mikäli olet parisuhteessa, myös puolisosi tilanne selvitetään, vaikka hakisit takausta yksin. Puoliso joutuu joka tilanteessa hyväksymään hakemuksen kirjautumalla pankkitunnuksilla palveluun. Anna henkilötietojen kohdalla puolisosi sähköpostiosoite, johon hän saa linkin, josta pääsee hyväksymään hakemuksen. HUOM. Puutteelliset hakemukset hylätään, joten täytä hakemus huolella ja toimita pyydetyt liitteet. 

  • Ehtoihin pääset tästä
  • Liiteluettelon näet tästä
  • Portaaliin ja siellä olevaan hakemukseen pääset tästä.   HUOM. Nyt myös OmaSp on mukana tunnistautumispalvelussa ja sen asiakkaat voivat käyttää sähköistä palveluamme.

Ellet halua asioida sähköisesti portaalin kautta, täytä hakulomake tietokoneella tai käsin ja lähetä se meille postissa. Lomake löytyy täältä.

Jos olet epävarma sopiiko takaus sinulle, ota yhteyttä puhelin- tai chat-neuvontaamme tai oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvontaan. Muista velkojen järjestelykeinoista voit lukea täältä.

Jonotilanne

Käsittelemme parhaillaan  maaliskuussa 2019 saapuneita takaushakemuksia. Sähköisen hakemuksen lähettämispäivä ja hakemusnumero toimivat tunnisteina. Mikäli olet hakenut muutoin kuin sähköisesti, löydät hakemuksesi vastaanottopäivän lähettämästämme saapumisilmoituksesta.

Jonossa on 334 takaushakemusta.

Kun hakemuksesi tulee käsiteltäväksi, sinuun ollaan yhteydessä. Voit nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä ja päätöksen saamista tilaamalla hyvissä ajoin ajantasaiset tiedot veloistasi. Esimerkiksi saldotodistusten saaminen perintätoimistolta voi kestää muutamia viikkoja. Kerää valmiiksi myös tuoreet tositteet tuloistasi ja menoistasi sekä tiliotteet, myös käytössä olevien luottokorttien tiliotteet, vähintään kolmelta edelliseltä kuukaudelta.

(Tieto päivitetty 30.9.2019)​

 

 

Palautetyökalu