Olet täällä

Velkalinja ja chat -neuvonta

Voit keskustella kanssamme maksuongelmista ja rahahuolista puhelimitse Velkalinjalla tai Kysy rahasta -chatissa. Kerro luottamuksellisesti omasta tai läheisesi talous- ja velkatilanteesta.

Huolesi voi olla pieni tai suuri, eikä yhteydenottoon tarvitse valmistautua. Hahmotamme kanssasi tulo-, meno- ja velkatilannettasi. Kerromme ratkaisukeinoista ja mistä niihin saa apua. Vastaamme kysymyksiisi muun muassa laskujen maksusta, perinnästä, luottotiedoista, ulosotosta, velkojien kanssa neuvottelemisesta ja velkojen järjestelykeinoista. Voit myös kysyä vain "Mitä tehdä?".

Velkalinja palvelee arkisin kello 10 - 14 numerossa 0800 98009.
Linja on valtakunnallinen ja täysin maksuton. Voit keskustella nimettömästi.
Kysy rahasta -chat on auki maanantaista torstaihin klo 12.30-15.00. Pääset keskusteluun sivun oikeasta alalaidasta.

Pahoittelemme, että neuvontamme on hyvin ruuhkautunut ja sinne on vaikea päästä. Ruuhka on jatkunut jo pitkään, mutta tammi- ja helmikuu ovat olleet entistäkin ruuhkaisempia.
Lisäsimme Velkalinjalle puhelinpäivystäjiä helmikuun alusta ja kaksinkertaistimme chatin aukiolopäivät. Toivomme, että päivystyksen lisäys helpottaa tilannetta alkuvuoden jälkeen.

Mitä voit tehdä jonottaessasi neuvontaan?

Mikäli et pääse neuvonalinjoillemme, tutustu oman tilanteesi selvittelyä varten koottuihin välineisiin ja ohjeisiin. Löydät ne tästä linkistä. Voit saada neuvonnastamme enemmän irti, mitä selkeämmin hahmotat oman tilanteesi jo yhteyttä ottaessasi. Se ei kuitenkaan ole yhteydenoton edellytys.

Omat tulot, menot ja velat on kuitenkin jossain vaiheessa selvitettävä kun haet ratkaisua tilanteeseesi, joten työ ei mene hukkaan. Siitä on hyötyä muun muassa kunnalliseen talous- ja velkaneuvontaan tai sosiaaliseen luototukseen hakeutuessasi.

Takuusäätiöstä ei voi varata käyntiaikaa kasvokkaiseen neuvontaan. Sitä tarjoavat esimerkiksi kuntien talous- ja velkaneuvojat sekä sosiaalinen luototus.

Neuvojamme ovat Takuusäätiön työntekijöitä, joilla on talous- ja velka-asioiden koulutus ja kokemus.