Olet täällä

Velkalinja ja chat -neuvonta

Voit keskustella kanssamme maksuongelmista ja rahahuolista puhelimitse Velkalinjalla tai Kysy rahasta -chatissa. Kerro luottamuksellisesti omasta tai läheisesi talous- ja velkatilanteesta.

Huolesi voi olla pieni tai suuri, eikä yhteydenottoon tarvitse valmistautua. Hahmotamme kanssasi tulo-, meno- ja velkatilannettasi. Kerromme ratkaisukeinoista ja mistä niihin saa apua. Vastaamme kysymyksiisi muun muassa laskujen maksusta, perinnästä, luottotiedoista, ulosotosta, velkojien kanssa neuvottelemisesta ja velkojen järjestelykeinoista. Voit myös kysyä vain "Mitä tehdä?".

Velkalinja palvelee arkisin kello 10 - 14 numerossa 0800 98009.
Linja on valtakunnallinen ja täysin maksuton. Voit keskustella nimettömästi. Yksi pääsee kerrallaan jonoon, muut kuulevat varattu-ääntä.
Kysy rahasta -chat on auki maanantaista torstaihin klo 12.30-15.00. Pääset keskusteluun sivun oikeasta alalaidasta.

Neuvontamme on ruuhkautunut

Pahoittelemme, että neuvontaamme on hyvin vaikea päästä. Se on ollut ruuhkainen jo pitkään, mutta tämän vuoden tammi- ja helmikuu ovat olleet entistäkin ruuhkaisempia.
Lisäsimme Velkalinjalle puhelinpäivystäjiä helmikuun alusta ja kaksinkertaistimme chatin aukiolopäivät. Toivomme, että päivystyksen lisäys helpottaa tilannetta jatkossa.

Apua myös muualta

Takuusäätiöstä ei voi varata käyntiaikaa kasvokkaiseen neuvontaan. Sitä tarjoavat esimerkiksi kuntien talous- ja velkaneuvojat sekä sosiaalinen luototus.

Neuvojamme ovat Takuusäätiön työntekijöitä, joilla on talous- ja velka-asioiden koulutus ja kokemus