Vinkkejä säästämisen aloittamiseen

Tuntuuko säästäminen vaikealta? Miten tehdä säästämisestä helpompaa? Tässä tutkitusti toimivat vinkit säästämiseen.

Aseta konkreettinen säästötavoite. Säästäminen on helpompaa, kun tiedät, mitä varten säästät. Tallenna tavoitteestasi vaikka kuva puhelimen näytölle, jotta se pysyy mielessäsi. Kun säästötavoitteen asettaa pitkälle aikavälille, riittää pienikin säännöllisesti säästetty summa.

Pilko tavoite osiin. 1000 euron säästö vuodessa kuulostaa suurelta, mutta kuukaudessa summa on 85 euroa ja viikossa noin 20 euroa. Motivaatio säästämiseen pysyy paremmin yllä, kun tavoite on paloiteltu pienempiin osiin.

Tee säästämisestä automaattista. Säästäminen ei saa tehdä arjesta vaikeaa. Aseta verkkopankissasi automaattinen tilisiirto erilliselle säästötilille kerran kuukaudessa tai kerran kahdessa viikossa.

Mikrosäästä. Monissa pankeissa on mahdollista säästää automaattisesti erilliselle tilille joka kerta, kun maksat kortilla. Summan voit päättää itse.

Ole lempeä itsellesi. Palkitse itseäsi myös pienistä onnistumisista ja välitavoitteiden saavuttamisesta.

Muista, että myös ajoittaiset epäonnistumiset kuuluvat asiaan. Jatka kuitenkin säästämistä päättäväisesti.

Tee säästötavoitteesi näkyväksi

Säästöpolku-tehtävä auttaa hahmottamaan oman säästötavoitteen ja tekee sen tavoittelemisesta konkreettista. Tulosta tehtävä ja väritä yksi palanen polusta aina, kun onnistut säästämään tietyn summan.

Lataa pdf-tiedosto