Välineitä asiakkaan velkatilanteen selvittämiseen

Velkojen järjestely edellyttää usein talous- ja velka-asioiden asiantuntijan apua. Monia asioita voi kuitenkin tehdä myös omatoimisesti. Asiakasta kannattaa rohkaista ja kannustaa. Tutustu alla oleviin apuvälineisiin, kun haluat auttaa asiakasta selvittämään velkatilannettaan.

Lainalaskuri

Laskurin avulla voi selvittää lainan kokonaiskustannukset ja lainan maksuajan. Tätä lainalaskuria on hyvä käyttää yhdessä asiakkaan kanssa. Lainan otto on harvoin hyvä vaihtoehto.

Siirry laskuriin

Maksuvaralaskuri

Maksuvaralaskurilla arvioidaan, kuinka paljon kuukaudessa voi lyhentää velkoja. Tämä auttaa selvittämään, mikä velkojen maksukeino voisi sopia omaan velkatilanteeseen.

Siirry laskuriin

Velkojen selvittely -opas

Opas auttaa selvittämään velkoja tilanteessa, jossa niitä on useita ja moniin eri paikkoihin. Oppaan ohjeilla pääsee alkuun myös ratkaisun löytämiseksi.

Lataa opas (pdf-tiedosto)

Näin selvität velkasi -verkkovalmennus

Asiakkaan voi ohjata tekemään maksuttoman Näin selvität velkasi -verkkovalmennuksen, josta saa apua velkatilanteen selvittämiseen ja velkalistan tekemiseen.

Lue lisää

Myyttejä veloista

Videosarjalla murramme velkoihin liittyvää väärää tietoa ja ennakkoluuloja. Voit katsoa videot itse tai yhdessä asiakkaan kanssa.