Välineitä asiakkaan taloustilanteen selvittämiseen

Arjen rahankäyttö sekä omien menojen seuranta ja suunnittelu ovat talousosaamisen kulmakiviä. Näiltä sivuilta löydät erilaisia välineitä, jotka auttavat selvittämään asiakkaan taloustilannetta ja rahankäyttöä. Löydät myös budjetointivälineitä, joiden avulla asiakas voi seurata omaa rahankäyttöään.

Zekki-testi

Nuorille suunnattu Zekki-testi auttaa pohtimaan omaa hyvinvointia ja ohjaa matalan kynnyksen palveluihin. Zekki on tarkoitettu 15–25-vuotiaille nuorille ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Siirry sivuille

Testaa oman taloutesi tila -testi

Testi sisältää kahdeksan helppoa kysymystä. Testi kertoo, onko talous hyvällä mallilla vai onko syytä huolestua.

Siirry sivuille

Budjettilaskuri – arjen menojen laskemiseen

Budjettilaskurilla voi suunnitella kuukausittaiset menot. Laskurista löytyy tyypillisimmät menot, mutta menoja voi lisätä niin paljon kuin haluaa. Menobudjetin voi tulostaa paperille tai tallentaa omalle koneelle Excel-muodossa.

Siirry laskuriin

Penno.fi

Penno on verkossa toimiva maksuton verkkosovellus tulojen ja menojen seuraamiseen. Syöttämällä Pennoon tulot ja menot näkee, mistä rahat tulevat ja minne ne menevät. Arjen pienet menot tulevat näkyväksi ja säästökohteita on helpompi löytää.

Siirry sivuille

Penno-työkirja

Penno-työkirja on paperinen versio Penno.fi-verkkosovelluksesta. Työkirjan voi ladata PDF-tiedostona tietokoneelle ja tulostaa sen itselle. PDF-muodossa työkirjaa voi täyttää myös tietokoneella. Penno-työkirjasta on myös ruotsin- ja englanninkielinen versio.

Lataa työkirja (pdf-tiedosto)

Viitebudjetit

Kohtuullisen minimin viitebudjetit sisältävät esimerkkilaskelmat eri kotitalouksien arjen menoista, kun kulutus on kohtuullista. Viitebudjeteista on apua, kun pohditaan, ovatko omat menot turhan suuret, mitä menoja voisi vähentää ja minkä suuruisilla menoilla voisi tulla toimeen.

Lue lisää