Koulutus

Raha-asiat diakoniatyössä -verkkokurssi keväällä 2023

Ajankohta , klo 13:00 – , klo 15:00 SijaintiVerkkokurssi, Webinaari Hintamaksuton
Raha-asiat diakoniatyossa k23

Diakoniatyön asiakkaista suurella osalla on vaikeuksia raha-asioiden kanssa. Verkkokurssilla opitaan, miten diakoniatyössä voidaan auttaa ihmisiä saamaan taloutensa haltuun ja neuvomaan heitä vaikeissa velkatilanteissa.

Verkkokurssilla on neljä sisältöteemaa, jotka ovat Ilmiö, Raha, Velka ja Neuvonta. Jokainen teema sisältää monipuolisesti aihepiiriin liittyvää materiaalia sekä tehtäviä ja pohdintaa.

Kursiin kuuluu kaksi webinaaria. Kurssin aloituswebinaari järjestetään tiistaina tiistaina 7.3.202 klo 13–15 ja päätöswebinaari tiistaina 18.4.2023 klo 13–15
Webinaarit toteutettaan etäyhteydellä. Webinaarien välissä on itsenäistä työskentelyä verkkoalustalla viiden viikon ajan, noin tunti viikossa.

Raha-asiat diakoniatyössä” -kurssi avasi uusia näkökulmia ja innosti pohtimaan myös omaa suhtautumistani rahaan ja sen vaikutusta omaan työhöni.” (palaute kevään 2021 kurssista)

“Tämä kurssi kokonaisuudessaan oli kuitenkin todella napakka ja asiallinen kokonaisuus, sisälsi oleelliset ja tärkeimmät asiat, eikä mitään varsinaisesti turhaa. Varsinkin uusille diakoniatyöntekijöille voisi olla melkein jopa “pakollinen”.” (Palaute kevään 2022 kurssista)

”Kurssilla on tullut niin paljon asioita, virikkeitä, oivalluksia ja materiaalia, että kaiken sen haluaisin jotenkin sisäistää ja viedä työhön mukanani. Koen kuitenkin, että tieto, jota olen saanut, on antanut itsevarmuutta työhön. On tunne, että sitä osaakin vähintään asiakasta ohjata oikeaan suuntaan. Ei tarvitse olla itse velkaneuvoja, mutta tiedän nyt vähän enemmän, millaisia kysymyksiä asiakkaalta kysyä ja mihin suuntaan häntä opastaa.” (palaute syksyn 2023 kurssista)

Ilmoittautuminen 28.2.2023 mennessä
Lisätietoja: Maria Rumpunen maria.rumpunen(at)takuusaatio.fi