Tapahtuma

Nuorten Itsenäistymispäivä

Ajankohta , klo 09:00 – , klo 11:30 SijaintiWebinaari HintaMaksuton
Seuraa webinaaria tästä

Itsenäistymispäivässä 16.11.2023 pohditaan itsenäistyvien nuorten osallisuutta, luottamusta ja tulevaisuutta sekä etsitään ratkaisuja siihen, miten tukea nuorten tulevaisuususkoa tässä ajassa, jota leimaavat monet epävarmuudet – mahdollisuuksia kuitenkaan unohtamatta.

“Nään myös että tulevaisuuteen mahtuu paljon mielenkiintoisia haasteita, ja haluan olla mukana miettimässä ja tukemassa meidän uutta tulevaisuuden suuntaa.” (Digiraatiin osallistunut nuori)

Ohjelma klo 9.00-11.30

9.00 Alkusanat, johtaja Minna Markkanen, Takuusäätiö

9.05 Luottamusta ja epävarmuuksia – nuorten näkemyksiä omasta, kansallisesta ja globaalista tulevaisuudesta, erikoistutkija, YTT, Antti Kivijärvi, Nuorisotutkimusverkosto

9.30 Miten luoda toivoa toivottomuutta kokevalle nuorelle? psykologi, varakansanedustaja Julia Sangervo

9.55 Kuule nuoren ääni – nuorten ajatuksia, toiveita ja vaatimuksia päättäjille, nuorten vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Satu Rantakärkkä, Punaisen Ristin Nuorten turvatalo, Digiraati

10.20 Tauko

10.30 Paneelikeskustelu, jossa pyritään moniääniseen tulevaisuuskeskusteluun ja etsitään ratkaisuja itsenäistyvien nuorten tulevaisuususkon tukemiseksi.

  • Paneelin vetäjä: verkostoasiantuntija Heini Hakulinen, NAL
  • Keskustelijat:
    • ohjaaja, käsikirjoittaja Sami Kieksi
    • vaikuttajanuori Aino Mäkelä
    • turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää, Punainen Risti/Nuorten turvatalot
    • toiminnanjohtaja Jaakko Vesterberg, NAL Hämeenlinnan seutu ry

11.10 Yhteenveto ja webinaarin päätös

Voit seurata webinaaria 16.11. klo 9.00 alkaen tästä linkistä .

ITS-verkosto järjestää nuorten Itsenäistymispäivän nyt jo kuudennen kerran. ITS-verkosto eli Nuorten itsenäistymisen verkosto on valtakunnallinen verkosto, jossa on mukana joukko nuorten aikuisten parissa työskenteleviä tahoja. Tänä vuonna päivästä vastaavat Nuorisoasuntoliitto NAL ry, Punaisen Ristin Nuorten turvatalo, Takuusäätiö, Tukenasi ry  ja Y-Säätiö.

Lämpimästi tervetuloa kaikille nuorille, nuorten hyvinvoinnin puolustajille sekä asian tärkeiksi kokeville ja kiinnostuneille.