Siirry sisältöön Siirry etusivulle

Tietoa meistä

Takuusäätiö on voittoa tavoittelematon sosiaalialan järjestö, joka ehkäisee ja ratkaisee kotitalouksien talous- ja velkaongelmia. Toimimme valtakunnallisesti ja palvelumme ovat maksuttomia.

Tuemme ihmisten itsenäistä selviytymistä arjen raha-asioissa ja velkojen hoidossa. Neuvontapalvelumme Velkalinjalla ja Kysy rahasta-chatissa ovat maksuton ja anonyymi väylä keskustella raha-asioista ja velkojen maksamisesta. Myönnämme takauksia pankista nostettaviin järjestelylainoihin, sekä pienlainoja kodin hankintoihin. Tuotamme ja kehitämme välineitä raha-asioiden hallintaan.

Lisäksi koulutamme vapaaehtoisia ja ammattilaisia, sekä vaikutamme lainsäädäntöön ja muihin rakenteisiin, jotta ne tukisivat ihmisten mahdollisuuksia hallita omaa talouttaan sekä välttää syviä velkaongelmia.

Takuusäätiön toiminta rahoitetaan lähes kokonaan avustus- ja lahjoitusvaroin, mikä turvaa maksuttomat palvelut asiakkaille.

Lue lisää Takuusäätiön verkkosivuilta.

Näin syntyi Palkka haltuun

Palkka haltuun sai alkunsa syksyllä 2019 Takuusäätiön ja Tradekan yhteistyöhankkeena taloustaitojen vahvistamiseksi työpaikkojen kautta. Hanke päättyi keväällä 2024. Takuusäätiön kokemusten mukaan talousvaikeuksiin haetaan apua ja neuvoja usein liian myöhään; talousosaamisen vahvistamista sekä arjen raha-asioihin ja velkahuoliin liittyvää neuvontaa päästiin ensimmäistä kertaa viemään suoraan työpaikoille. Tradekassa työntekijöille suunnattu apu velkaantumista vastaan on koettu tärkeäksi osaksi henkilöstön hyvinvointia.

 

 

 

Takaisin ylös