Velkaongelmiin on olemassa ratkaisuja

Raha- ja velkaongelmien ratkaisemiseen on erilaisia keinoja

Joskus tilanne voi korjaantua nopeastikin, mutta yleensä ongelmien ratkaiseminen vaatii aikaa ja työtä. Oman tilanteen selvittämiseen kannattaa hakea apua ammattilaiselta.

Olet täällä

Tietoa ja ratkaisuja

Artikkeli
Jos rahaa ei ole laskun tai velkojen maksun eräpäivänä tai maksaminen unohtui, ota heti yhteyttä velkojaan. Jopa maksuviiveistä voi ilmoittaa. Saatat siten välttyä turhilta kuluilta.
Artikkeli
Maksuhäiriömerkintä ei tule yllätyksenä, sillä siitä varoitetaan aina etukäteen. Sen saa aikaisintaan noin kahden kuukauden kuluttua eräpäivästä, mutta usein se tulee vasta puolen vuoden kuluttua.
Artikkeli
Etsitkö keinoa päästä pois lasku- ja velkakierteestä? Ongelmien ratkaisemiseen on erilaisia keinoja riippuen siitä, millainen tilanteesi on. Joskus tilanne voi korjaantua nopeilla ja yksinkertaisilla keinoilla, mutta yleensä se vaatii aikaa ja työtä.
Miten rahavaikeuksissa olevat ihmiset kokevat muiden ihmisten suhtautuvan heihin ja miten rahaongelmiin liittyvä stigma eli leimaaminen vaikuttaa? Vastaa kyselyyn ja kerro kokemuksistasi.
Artikkeli
Vuokranmaksu on kaikissa tilanteissa tärkeämpää kuin velkojen tai joidenkin muiden laskujen maksu. Vuokranmaksun laahaamiseen perässä liittyy aina riski. Jo yhden kuukauden vuokravelka on iso raha.