Yhteistyötä lasten hyvinvoinnin tukemiseksi

Pro Humanitate ja Takuusäätiö ovat tehneet vaikuttavaa yhteistyötä lasten hyvinvoinnin tukemiseksi vuodesta 2021 alkaen.

Pro Humanitate on vuonna 1941 perustettu säätiö, joka auttaa ja tukee taloudellisesti heikommassa asemassa olevia. Pro Humanitate jakaa vuosittain joulun alla Takuusäätiön velkajärjestelyssä oleville perheille lahjoituksia. Lahjoituksen turvin perhe voi hankkia lapsille ja nuorille joululahjoja, vaatteita tai maksaa harrastusmaksun tai -välineen. Lahjoituksensaajat valitaan Takuusäätiön asiakkaista ja kohdistetaan erityisesti yksinhuoltajaperheille tai pitkään talous- ja velkavaikeuksissa olleille perheille.

”Takuusäätiön velkajärjestelyssä olevat ovat usein olleet pitkään velkavaikeuksissa, jolloin toimeentulo on niukkaa. Vaikka velkajärjestely on monelle helpotus ja mahdollistaa ns. uuden alun, niin maksuohjelman aikana on vielä elettävä tarkalla taloudenpidolla”, kertoo Takuusäätiön sosiaalisten palvelujen johtaja Minna Backman.

Pro Humanitate säätiö haluaa erityisesti tukea ahdingossa olevia yksinhuoltaja- ja lapsiperheitä, jotka ovat päättäneet ottaa oman taloutensa hallintaan ja vastuullisesti pyrkivät eroon ylivelkaantumisen aiheuttamista ongelmista. Pro Humanitate säätiö toimii ensisijaisesti avustusyhteistyössä Takuusäätiön ja muiden ammattimaisten yhteisöjen kanssa, jotka parhaiten pystyvät avuntarvitsijoita tukemaan.

”Tässä ajassa huolettaa erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointi ja heidän tulevaisuutensa. Olemme iloisia tästä hyvin alkaneesta yhteistyöstä ja kiitollisia, että saamme jakaa lahjoitusvaroja omille asiakkaillemme. Uskon, että lahjoitukset menevät hyvään ja tärkeään tarkoitukseen”, Backman iloitsee.

Näin lahjoituksen saaneet kuvaavat saamansa apua

“Avustus oli todella mahtava yllätys ja iso apu, ensimmäistä kertaa ostin lapselleni täysin uudet talvivaatteet.”

“Tämä oli erittäin iso apu, lapsi pystyi aloittamaan haluamansa harrastuksen ja pystyi ottamaan vielä sellaisen, että treenejä on useamman kerran viikossa. Sydämellinen kiitos.”

“Olen todella kiitollinen lahjoituksesta, joka käytettiin poikamme harrastuskuluihin lyhentämättömänä. Nöyrimmät kiitokset hienosta teosta!”

“Pelastitte meidän joulun, KIITOS!”