Takuusäätiö on palkittu Talousosaamisen edistäjänä

Oikeusministeriö on myöntänyt Takuusäätiölle Talousosaamisen edistäjä 2023 -palkinnon. Palkinnon saajaksi on voinut ehdottaa organisaatiota, henkilöä, hanketta tai muuta talousosaamista edistävää työtä. Palkinto myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Kansallisen talousosaamisen strategian visiona on, että suomalaiset ovat maailman parhaita talousosaajia vuoteen 2030 mennessä. Osana strategiaa oikeusministeriö etsi Talousosaamisen edistäjää, joka edistää konkreettisesti ja innovatiivisella toiminnalla kansalaisten talousosaamista. Valinnassa on huomioitu myös toiminnan yhteistyö, monistettavuus ja vaikuttavuus.

– Olemme otettuja palkinnosta. Katsomme, että tämä on ennen kaikkea palkinto siitä monipuolisesta työstä, jota säätiö on pitkäjänteisesti tehnyt kotitalouksien talousosaamisen edistämiseksi, niin itse kuin myös yhteistyössä eri kumppanien kanssa, iloitsee Takuusäätiön toimitusjohtaja Juha A. Pantzar.

Takuusäätiössä on jatkuvasti etsitty uudenlaisia tulokulmia kotitalouksien tavoittamiseksi ja talousosaamisen edistämiseksi. Takuusäätiössä on esimerkiksi kehitetty ryhmämuotoista ja luontolähtöistä talousneuvontaa haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille. Takuusäätiö on vienyt taloustaitoja myös työpaikoille yhteistyökumppaneidensa kanssa.

– Tämä on palkinto paitsi säätiölle, myös kaikille sen työntekijöille ja kumppaneille, jotka ovat tehneet työtä talousosaamisen ja taloudellisen hyvinvoinnin edistämiseksi, sanoo Pantzar.

Järjestöjen tekemä työ vaarassa

Takuusäätiö arvostaa sitä, että palkintoraati on nähnyt yhdessä kansallisesti asetettujen, strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi tehtävän järjestötyön esiin nostamisen ja palkitsemisen arvoiseksi.

Ihmisten omiin tarpeisiin ja toimintaan perustuva työ on hyvinvointia edistävää ja ongelmia ennaltaehkäisevää työtä. Resursseihinsa nähden se tuottaa moninkertaisesti hyötyjä.
Viime viikolla tuli kuitenkin päätös sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toiminta-avustusten leikkaamisesta lähes kolmanneksella lähivuosina.

– Päätös uhkaa järjestötyötä. Samaan aikaan näyttää siltä, että yhteiskunnan taloudellisen tilanteen ja leikkausten vuoksi Suomessa on tulevaisuudessa yhä enemmän ihmisiä, jotka ovat riskissä joutua ongelmalliseen tilanteeseen niin taloutensa kuin muidenkin elämänhallinnan tekijöiden suhteen, toteaa Pantzar.