Oman talouden kevätsiivous – 7 vinkkiä, joista tykkäävät niin lompakko kuin luontokin

Vaikka kesän lämpö jo vyöryy päälle, vielä ehtii hyvin tehdä omalle taloudelle kevätsiivouksen. Näistä siivousvinkeistä tykkäävät niin lompakko kuin luonto!

1. Kolikot käyttöön

Kaiva esiin kukkaro, jonne voi säästää pienet kolikot. Nappaa kolikkokukkaro matkaan, kun teet kesäreissuja.

2. Kurkista kaappeihin

Löytyykö kaapeistasi ylimääräisiä vaatteita tai tavaroita? Myy ylimääräiset tavarat ja vaatteet pihakirppiksellä. Osallistu vaikkapa valtakunnalliseen siivouspäivään la 25.5., jolloin siivouspäivä muuttaa kaupungit ja asuinalueet isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi! Ilmoittaudu mukaan.

3.  Tarkista oma veroprosentti

Laita veroasiat kuntoon ennen kesää. Jos asut omakotitalossa, tsekkaa myös kiinteistöveron maksu. Kiinteistöveron voi maksaa etukäteen tai ajastaa maksetuksi eräpäivänä. Jos olet ottanut käyttöön sähköisen asioinnin, ilmoitus kiinteistöverosta tulee vain Verottajan verkkoasiointiin.

4. Tee pakastimeen tilaa marjoille

Uusi kotimaisten marjojen satokausi on pian täällä! Siivoa pakastin esimerkiksi Marttojen ohjeilla.

5. Kaappien jämät käyttöön

Kokeile viikon haastetta: hyödynnä pakastimen ja kuivakaapin antimia. Kuinka pitkälle saat siirrettyä seuraavan kauppareissun?

6. Päivitä säästötavoitteesi

Teitkö vuodenvaihteessa päätöksen aloittaa säästäminen? Jos säästettävä summa on tuntunut hyvältä, go on! Jos säästöön taas ei meinaa riittää rahaa, hilaa säästettävää summaa vähän pienemmäksi.

7. Tsekkaa ilmaistapahtumat

Tarkista etukäteen kesän ilmaistapahtumat, näyttelyt ja museot kaupunkien ja kuntien tapahtumasivuilta. Pohdi etukäteen, mikä on sinulle tai perheesi hyvinvoinnille tänä kesänä tärkeintä – haluatteko nauttia lähiseutumatkailusta ja -luonnosta, uimarannoista, vai säästää johonkin kauemmas suuntautuvaan reissuun? Kaikkea ei tarvitse toteuttaa yhden kesän aikana.