Mitä on tulevaisuuden kestävä talousosaaminen? – katso tallenne paneelikeskustelusta!

Takuusäätiön ja Marttaliiton Kestävät talouspolut -hanke, Suomen Pankin rahamuseon talousosaamiskeskus sekä Lasten ja nuorten säätiön Kestävä rahasuhde -toiminta järjestivät 23.3.2023 seminaarin, jossa pohdittiin sitä, mitä on kestävä talousosaaminen tulevaisuudessa.

Taiteet ja kulttuuri voivat tarjota uudenlaisia tapoja oppia sekä myös innostaa uuden opiskeluun. Kokemuksellisuus ja luovuus ovat tärkeitä myös talousosaamisen vahvistamisessa. Seminaarin alussa nähtiinkin Kansallisteatterin tuottama Lehman Brothers – Rahan monet kasvot -teatteriesitys.

Esityksen jälkeen paneelikeskustelussa pohdittiin sitä, miten talousosaamista ja kuluttamista tulisi tulevaisuudessa kehittää kestävään suuntaan siten, että se tuottaisi hyvinvointia meille kaikille, mutta huomioisi myös maapallon kantokyvyn rajat. Mitä kaikkea kestävällä kuluttamisella tarkoitetaan? Mikä rooli ja merkitys kuluttamisella on kestävän talousosaamisen näkökulmasta? Entä miten omalla toiminnalla vaikuttaa voi tulevaisuuden kehitykseen?

Moniäänisessä paneelikeskustelussa olivat mukana asiantuntija Piia Aho Marttaliitosta, luokanopettajaopiskelija Konsta Kallio, väitöskirjatutkija Mikko Kurenlahti Kestävyystieteen instituutista (HELSUS) sekä ekonomisti Anni Marttinen SOSTEsta. Keskustelun vetäjänä oli talousosaamisen neuvonantaja Anu Raijas Suomen Pankista.

Kestävää talousosaamista pitää lähestyä uusista ja yllättävistäkin näkökulmista. Tarvitsemme tähän toistemme tukea ja moniäänistä dialogia. Talouskeskusteluun voivat liittyä niin ekonomistit kuin uskontotieteilijät sekä ihan jokainen meistä oman kokemuksen kautta.

Katso paneelikeskustelu tallenteelta Suomen Pankin YouTube-kanavalla:
Kestävä talousosaaminen tulevaisuudessa -seminaari
Teatteriesitystä ei tekijänoikeussyistä tallennettu.