Helsingin yliopistossa etsitään haastateltavia kulutusluottoihin liittyvään tutkimukseen

Helsingin yliopistolla tehdään kulutusluottoihin liittyvää haastattelututkimusta. Anonyymisti toteutettaviin kahdenkeskisiin haastatteluihin etsitään ihmisiä, joita aihe koskettaa henkilökohtaisesta.

”Hei!

Teemme kulutusluottoihin liittyvää haastattelututkimusta Helsingin yliopistolla, ja etsimme anonyymisti toteutettaviin kahdenkeskisiin haastatteluihin ihmisiä, joita aihe koskettaa henkilökohtaisesti: niin viime vuosina kulutusluottoa nostaneita kuin kielteisen luottopäätöksen saaneita. Luottoa on voitu hakea niin luotonantoyrityksiltä kuin pankeilta.

Projektin tavoitteena on tuoda kulutusluottoliiketoiminnan inhimilliset vaikutukset tiiviimmin osaksi yhteiskunnallista keskustelua ja muutosta. Tavoitteena on myös vaikuttaa velkaongelmia koskevaan lainsäädäntöön. Haastattelu voidaan toteuttaa paikanpäällä Etelä-Suomen alueella, tai vaihtoehtoisesti etäyhteyksin.

Jos kiinnostuit, ole minuun yhteydessä osoitteeseen otava.ojanpera[at]helsinki,fi, niin keskustellaan haastatteluun liittyvistä asioista tarkemmin. Voit laittaa viestiä myös nimimerkillä.

Tutkimus toteutetaan osana SILE-hanketta, josta voi lukea lisää täältä: https://www.hiljaisettoimijat.fi/. Kiitokseksi vaivasta tutkimushanke tarjoaa tutkimukseen osallistuneille 20 euron suuruisen lahjakortin päivittäistavaraketjuun. Viestiä voi välittää eteenpäin: etsimme haastateltaviksi mahdollisimman monipuolisesti eritaustaisia ihmisiä.”

Otava Ojanperä
tutkimusavustaja, SILE-hanke
Helsingin yliopisto