Asiakastyötä tekevä ammattilainen: Vastaa kyselyyn rahapelaajien taloudellisista haitoista!

Toistuva rahapelaaminen vaikuttaa ihmisten talouteen, terveyteen, tunne-elämään, työhön ja sosiaalisiin suhteisiin. Takuusäätiö ja Sosped-säätiö keräävät ammattilaisilta tietoa rahapelaamiseen liittyvistä taloudellisista haitoista.

Rahapelaajien taloudelliset haitat -kyselyssä kartoitetaan ammattilaisten kokemuksia ja näkemyksiä rahapelejä pelaavien asiakkaiden taloudellisista haitoista. Verkkokysely on suunnattu erityisesti asiakastyötä tekeville ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään henkilöitä, joilla on ilmennyt oman tai läheisen rahapelaamisesta johtuvia taloushaittoja. Kyselyn toteuttaa Takuusäätiön ja Sosped-säätiön yhteinen Rahat pelissä -hanke.

– Kyselyyn ovat tervetulleita vastaamaan myös muut kuin asiakastyötä tekevät ammattilaiset, jotka ovat kuulleet ilmiöstä verkostoissaan tai työyhteisössään, hankesuunnittelija Teresa Tenkanen Takuusäätiöstä kertoo.

Kyselyn tarkoituksena on saada tietoa taloushaittoja kohdanneiden rahapelaajien ja heidän läheistensä tilanteista sekä taloudellisesta toipumisesta. Taloudellinen toipuminen auttaa elämään pitkäkestoisten taloudellisten haittojen kanssa ja myös selviytymään niistä.

– Taloudellisella toipumisella tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että rahapelaamisesta aiheutuneesta taloudellisesta niukkuudesta tai suuristakin veloista huolimatta henkilö voi elää mielekästä ja palkitsevaa elämää, Rahat pelissä -hankkeen päällikkö Aura Pylkkänen Takuusäätiöstä kertoo.

– Olisi mielenkiintoista saada selville ammattilaisten ajatuksia siitä, miten taloudellista toipumista voidaan tukea eri palveluissa, hankesuunnittelija Jenna Mäkelä Sosped-säätiöstä toivoo.

Kyselyn tuloksia käytetään Takuusäätiön ja Sosped-säätiön kehittämistyöhön, mm. Rahat pelissä -hankkeessa (2023–2025) kehitettävien välineiden, materiaalien ja koulutusten kehittämiseen sekä rahapelaamisesta johtuvien taloudellisten haittojen ehkäisyyn sekä mahdollisesti myös tutkimuksellisiin tarkoituksiin. Kyselyn tulokset julkaistaan Takuusäätiön ja Sosped-säätiön kanavissa marras-joulukuussa 2023.

– Kyselyssä on perusteltua keskittyä rahapelaamiseen liittyviin taloudellisiin haittoihin, koska ne ovat mukana rahapelipoliittisessa ohjelmassa. Odotamme innolla ammattilaisten vastauksia, jotka ovat tärkeitä ja merkityksellisiä myös yhteiskunnallisesti, vinkkaa Sosped-säätiön suunnittelija Jouni Saarelainen.

Kyselyyn voi vastata ajalla 18.9.–8.10.2023. Vastaa kyselyyn osoitteessa: https://link.webropol.com/s/rahatpelissa2023

Lisätietoja:
Aura Pylkkänen, projektipäällikkö, Rahat pelissä -hanke, Takuusäätiö, aura.pylkkanen(at)takuusaatio.fi
puh. 050 352 6210

Jenna Mäkelä, hankesuunnittelija, Rahat pelissä -hanke, Sosped-säätiö, jenna.makela(at)sosped.fi,
puh. 044 420 2920

Teresa Tenkanen, hankesuunnittelija, Rahat pelissä -hanke, Takuusäätiö, teresa.tenkanen(at)takuusaatio.fi,
puh. 050 568 9076