Itseapu

Selvitä ja suunnittele raha-asioitasi

Täältä löydät erilaisia talouden hallinnan työkaluja. Jos tunnet olevasi vaarassa ajautua tai olet jo maksuvaikeuksissa, selvitä oma rahatilanteesi ja velkasi. Otteen saaminen raha-asioista auttaa jaksamaan.

Olet täällä

Itseapu

Artikkeli
Rahavaikeuksille on monia syitä, mutta olet nyt oikeassa paikassa, jos haluat saada otteen raha-asioistasi. Tästä nettisivujemme osiosta löydät välineitä oman talouden hallintaan, jos tunnet olevasi vaarassa ajautua rahavaikeuksiin tai jos olet jo...
Artikkeli
Aloita oman taloustilanteesi selvittäminen kokoamalla tiedot tuloistasi, menoistasi ja veloistasi. Kerää tiedot yhteen paikkaan, jotta ne löytyvät helposti. Tiedoista on hyötyä, kun soitat neuvontaamme ja etsit ratkaisua tilanteeseesi.
Artikkeli
Veloista selviytymisen lähtökohtana on, että tiedät mihin ja kuinka paljon sinulla on velkaa. Veloista ei ole olemassa yhtä rekisteriä, joten voit joutua selvittämään velkatietojasi useasta eri paikasta. Veloista kannattaa tehdä lista, jonka avulla saat...
Testi
Vastaa kahdeksaan helppoon kysymykseen ja testaa oman taloutesi tilanne.
Artikkeli
Jotta voit hallita raha- ja velkatilannettasi, tee taloussuunnitelma eli budjetti ja seuraa menojasi. Taloussuunnitelmaa varten on olemassa erilaisia malleja ja sivultamme löydät lomakkeen viikko- tai kuukausisuunnitteluun.