Olet täällä

Maksusopimus velkojan kanssa

Neuvottele velkojien kanssa lisäaikaa tai pienennyksiä maksueriin, jos laskusi kasaantuvat tai et selviydy velkojesi maksusta.

Saatat selviytyä maksu- ja velkaongelmistasi sopimalla velkojan kanssa. Voit siten välttyä Takuusäätiön takauksen tai sosiaalisen luoton hakemiselta tai muulta velkajärjestelyltä.

Mitä nopeammin tartut maksuongelmiisi, sitä varmemmin ongelma ratkeaa tällä tavoin. Varsinkin kun velkoja ei ole vielä monia, maksusopimus on usein turvallisempi vaihtoehto kuin velan maksu velalla, josta voi lähteä liikkeelle velkakierre. 

Lue näiltä sivuilta, millaisia sopimuksia voit tehdä, miten ja mitä se maksaa. Jos olet vähänkin epävarma, ole yhteydessä Takuusäätiön neuvontaan. Monesti pelkkä keskustelu auttaa huomaamaan asioita, joita ei yksin tule ajatelleeksi. Voit myös varata ajan suoraan talous- ja velkaneuvojalle. Esimerkiksi, jos sinulla on useita velkoja ja monia eri velkojia, maksuohjelmien neuvotteleminen voi olla haasteellista. Neuvoja auttaa tämän tyyppisen ratkaisun suunnittelussa ja velkojien kanssa neuvottelussa.

Maksusopimus voi onnistua perimistoimiston kanssa, vaikka alkuperäinen velkoja ei olisikaan suostunut sopimaan. Perimistoimiston vastauksia maksusopimus- ja maksuunnitelmakysymyksiin löytyy Maksumyöhässä -sivustolta.

Katso video

Uuden maksusuunnitelman tekeminen laskulle

Palautetyökalu