Olet täällä

Hae velkajärjestelyä tuomioistuimesta

Yksityishenkilön velkajärjestely voi olla ratkaisu velkaongelmiin, joihin ei muuta keinoa löydy. Se on takoitettu ihmisille, joiden maksukyky ei riitä kaikkien velkojen maksamiseen.

Velkajärjestelyssä velkoja maksetaan oman maksykyvyn mukaan tavallisesti kolmesta viiteen vuotta ja loput, maksamatta jääneet velat saa anteeksi.

Se on tarkoitettu yksityishenkilölle tai pienyrittäjälle, joka asuu vakituisesti Suomessa.

Velkajärjestelyä haetaan käräjäoikeudesta ja hakemuksen tekemisessä auttaa aina talous- ja velkaneuvoja oikeusaputoimistossa.

Ennen velkajärjestelyn hakemista täytyy aina selvittää tai arvioida, voiko velkongelmaan löytyä ratkaisu jostakin muusta keinosta heti tai esimerkiksi parin, kolmen vuoden kuluessa. Näitä keinoja ovat:

  • maksusopimukset velkojien kanssa
  • Takuusäätiön takaus pankkilainaan
  • kunnan sosiaalinen luotto
  • velkojen maksaminen pois ulosoton kautta.

Toimi näin

Hakeudu suoraan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvontaan tai ota ensin yhteyttä Takuusäätiön neuvontaan. Voit keskustella Velkalinjassa tai chatissa alustavasti siitä, voisiko yksityishenkilön velkajärjestely olla sinulle sopiva ratkaisu.

Näillä sivuilla kerrotaan pääpiirteissään, mistä velkajärjestelyssä on kysymys, kuinka kauan se kestää ja mitä ehtoja sen saamiseen on. Yksityikohtaisempaa tietoa löydät Talous- ja velkaneuvonnan sivuilta.

 

Palautetyökalu