Vakuutukset, puhelin- ja nettiliittymät

Vakuutusyhtiön ei tarvitse lain mukaan myöntää vapaaehtoista vakuutusta, jollei se luota vakuutuksen hakijan maksukykyyn maksuhäiriötietojen perustella. Vakavat ja toistuvat maksuhäiriöt estävät vakuutuksen saannin, mutta vähäiset merkinnät eivät välttämättä. Hylkäävä päätös on aina perusteltava.

Pakollinen liikennevakuutus on aina myönnettävä, mutta vakuutusyhtiö voi vaatia koko ensimmäisen vuoden vakuutusmaksut maksettavaksi kerralla ennakkoon. Vapaaehtoista ajoneuvovakuutusta ei ole pakko myöntää. Vanhan tai ei täysin välttämättömän ajoneuvon vapaaehtoisen vakuutuksen lopettaminen voi olla järkevää varsinkin, jos on vaikeuksia maksaa muita tärkeämpiä laskuja.

Kotivakuutuksen puute haittaa asunnon saamista, sillä vuokranantajat vaativat usein, että vuokralaisella on vakuutus. Olemassa oleva kotivakuutus kannattaa maksaa, koska uuden vakuutuksen saaminen voi olla vaikeaa ja koko vuoden maksut saatetaan vaatia maksettavaksi etukäteen.  Lisätietoja ja neuvontaa vakuutusasioissa

Maksuhäiriömerkintä hankaloittaa puhelin- ja nettiliittymän avaamista. Useat operaattorit vaativat ennakkomaksun, esimerkiksi yhden vuoden maksut kerralla. Et kuitenkaan jää täysin ilman yhteyksiä, sillä voit hankkia prepaid-liittymän.

 

Palautetyökalu