Olet täällä

Rikostaustaisen raha-asiat ja velat

Näiltä sivuilta löydät tietoa siitä, millaisia keinoja velkojen selvittämiseen ja hoitamiseen on rangaistuksen aikana ja sen jälkeen.

Vankilassa tehdään vapauttamissuunnitelma hyvissä ajoin ennen vapautumista. Suunnittelu auttaa selviytymään vapaudessa ja pääsemään irti entisestä elämäntavasta. Taloudellisen tilanteen ja velka-asioiden selvittämisellä on siinä tärkeä merkitys. Voit lukea vapauttamissuunnitelmasta lisää täältä.

Etene vaiheittain

Etene raha- ja velkatilanteesi selvittelyssä askel kerrallaan. Velkaongelmien ratkaiseminen vie aikaa, mutta pieniltäkin tuntuvat asiat vievät asioita eteenpäin. Selvittämällä velkasi tiedät, mikä rahatilanteesi on todellisuudessa. Sen jälkeen ratkaisua on helpompi lähetä etsimään.

Pyydä apua

Talous- ja velka-asioissa saat apua Takuusäätiön maksuttomasta Velkalinjasta puh. 0800 9 8009 tai voit keskustella tilanteestasi myös Kysy rahasta -chatissa. Voit myös varata ajan oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvontaan. Lisäksi löydät sivuiltamme lisätietoja paikosta, joista voit hakea apua talous- ja velkaongelmiin.

Palautetyökalu