Olet täällä

Tarjolla vieraskielistä neuvontamateriaalia, tekeillä sähköinen työkalupakki

Takuusäätiön Asumistalousneuvonta -hankkeessa kehitetään materiaalia ja välineitä vuokra-asukkaiden talousongelmien ehkäisyyn ja korjaamiseen.

Asuminen ja raha -neuvontakortit käännetty useille eri kielille

Asuminen ja raha- neuvontakortit sisältävät tiiviissä muodossa perustietoa talouden haltuun ottamisesta, laskujen maksujärjestyksestä, maksamattoman laskun perinnästä sekä apua ja neuvontaa tarjoavista tahoista. Korteista on käännätetty ja painatettu myös kieliversioita (englanti, arabia, somali, venäjä ja sorani). Lisäksi tulossa ovat darin sekä tigrinjan kieliset versiot. Painettuja neuvontakortteja voi tällä hetkellä tilata testikäyttöön ja ne julkaistaan myöhemmin sähköisessä muodossa kaikkien hyödynnettäväksi.

Tulossa sähköinen työkalupakki

ASTA-hankkeessa koostetaan myös laajempaa asumisen turvaamiseen soveltuvan talousneuvonnan työkalupakkia, joka julkaistaan Asunto ensin- sivustolla loppuvuodesta 2020. Sähköinen työkalupakki on tarkoitettu tueksi ja inspiraatioksi kaikille, jotka suunnittelevat, käynnistävät tai kehittävät vuokra-asukkaille kohdistettua talousneuvontaa. Toimintamallit ja välineet ovat sovellettavissa erilaisten organisaatioiden ja toimijoiden tarpeisiin.

Takuusäätiön Asumistalousneuvonta-hanke (ASTA) on osa valtakunnallista Vuokra-asukkaiden talousongelmien ehkäiseminen -kokeiluhanketta. Hankekokonaisuudessa on mukana 24 kokeiluhanketta eri puolilta Suomea. Hanketta rahoittaa ARA. Lisätietoja ja materiaaleja koskevat kyselyt: Takuusäätiön ASTA-hanke, projektipäällikkö Aura Pylkkänen (aura.pylkkanen(at)takuusaatio.fi, puh. 050 505 2917).