Olet täällä

Takuusäätiön pienlaina arjen todellisiin tarpeisiin!

Takuusäätiön pienlaina on vakiintunut säätiön pysyväksi palveluksi. Vuodesta 2014 pienlainoja on myönnetty kaikkiaan runsaat 300 kappaletta yli 400 000 euron edestä. Viime vuonna Takuusäätiön pienlainan sai 90 asiakasta.

Näillä lainoilla asiakkaamme ovat rahoittaneet arjen hankintoja tai menoja, kuten muuttokuluja, kodinkoneita, huonekaluja ja tietokoneita sekä auton korjauskuluja tai ostaneet auton.

Lainan käyttötarkoitusta ei ole tarkoin rajattu, joten lainaa on myönnetty myös polkupyörän peräkärryyn ja ompelukoneeseen. Ne ovat olleet myös pieniä arjen haaveita.

Peräkärryn saanut nainen kiitteli kovasti lainasta ja totesi seuraavaa: ”Kiitos Takuusäätiön pienlainan, nyt voin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni. Ostin polkupyöräkärryn tavarankuljetukseen. Siitä asti, kun se saatiin postipaketista koottua toimivaksi tuotteeksi, on kärry keikkunut fillarini perässä. Neitsytmatka oli keskiviikkoa illalla, kun veimme kirpparille tavaraa kaksi kassillista tuotteita myyntiin. Reissu onnistui yli odotusten. Miten olemme ennen pärjänneet ilman peräkärryä?”

Takuusäätiön pienlainassa ei ole kyse pelkästään lainasta, vaan lainalla voi olla pienituloiselle suurempikin merkitys. Laina voi tukea kuntoutumista, itsenäistä selviytymistä ja tuoda itseluottamusta.

”Elämään voi löytyä ilo pienistäkin asioista”, kertoi ompelukoneen hankkimiseen Takuusäätiön pienlainan saanut nainen. Ompelukoneen myötä hänellä on nyt kotona mielekästä tekemistä. Lisäksi hän osallistui kursseille, joiden kautta hän tutustui uusiin ihmisiin. Se vähensi myös yksinäisyyttä ja siihen liittyvää turhautumista. Hän jopa mietti, että voisiko hän saada ompelutöillään lisäansiota eläkkeen tueksi.

Lainoja on myönnetty hankintojen lisäksi harkintaa käyttäen myös laskujen tai pienten velkojen maksamiseen. Tällöin lainan tavoitteena on pysäyttää alkava velkakierre ja saada asiakkaan talous tasapainoon.

Yksi nuori kuntoutumassa ollut nainen löysi pienlainamme etsivän nuorisotyön ohjaajan kautta. Hän maksoi lainallamme velan ja välttyi siten maksuhäiriömerkinnältä. Laina on jo maksettu takaisin ja asiakas kertoi olevan tosi kiitollinen saadessaan lainalla taloutensa kuntoon. Hän kertoi terveytensä kohentuneen ja hän on aloittanut jälleen opinnot. Luottotiedot ovat edelleen kunnossa.

Me emme halua ruokkia ihmisen kuluttamisen halua unelmilla, joihin heillä ei ole varaa. Vaan tarjoamme rahoitusta arjen todellisiin tarpeisiin.

 

talousasiantuntija Virpi Muilu

 

 

Virpi Muilu, talousasiantuntija, Takuusäätiö

 

 

 

 

Virpi Muilu, Takuusäätiö