TOIVO-hanke

Takuusäätiön sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen TOIVO-hanke luo uskoa sosiaali- ja terveysalalla työskentelevien mahdollisuuksiin auttaa asiakkaitaan talous- ja velkaongelmissa.

Suomessa maksuhäiriömerkintöjä on enemmän kuin koskaan ennen. Lisäksi puolella miljoonalla ihmisellä laskut ja velat ovat päässeet ulosottoon asti. Ja yhä useampi kamppailee sillä rajalla, päätyvätkö velat ulosottoon.

Turun ja Kaarinan sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset huolestuivat tilanteesta. Pohdittuaan mikä voisi auttaa, he päätyivät siihen, että ammattilaisten on saatava lisää

  • tietoa talous- ja velka-asioiden hoitamisesta
  • rohkaisua ja välineitä ottaa puheeksi talousasiat
  • yhteinen ohjausverkosto, jolla saadaan koppi vaikeista tilanteista.

Vuonna 2018 käynnistyneessä TOIVO-hankkeessa etsitään keinoja ja rohkaistaan ammattilaisia ottamaan puheeksi talousasioita sekä puututaan talousongelmiin varhaisemmassa vaiheessa.

Toivon myötä syntyy verkosto, joka yhdessä ratkoo vaikeita kysymyksiä, vaikuttaa rakenteisiin ja vahvistaa ammattilaisten osaamista.

Aloitusvuonna luotiin toivoa Turussa ja Kaarinassa. Ensin kerätään havaintoja, onnistumisia ja työvälineitä sekä saadaan kokemusta yhdessä tekemisestä ja oppimisesta. Työn alla on palvelukartta toimijoista, joiden luokse voi talous- ja velkaongelmien parissa elävän ohjata. Toisena tuotoksena syntyy opas tilanteisiin, kun herää huoli taloudellisesta tilanteesta. Oppaaseen kerätään neuvoja ja ohjeita, kuinka edetä erilaissa taloudellisissa tilanteissa.

Turun ja Kaarinan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa yhteistyössä tehdyt tuotokset viedään myös muualle Suomeen, ensijaisesti Ouluun, Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. Samalla käydään tiedonvaihtoa, miten Suomessa eri puolilla tätä vaikeaa tilannetta on lähdetty ratkomaan.

Tilaa Toivon uutiskirje

Uutiskirjeeseen kootaan ensisijaisesti Turun seudun alueellisia uutisia talouden ja velkojen ratkaisemiseen. Jos olet kiinnostunut tilaamaan sen, ota yhteyttä projektikoordinaattoriin.

Tule verkostoitumaan Talouskahvilaan

Toivo-hanke järjestää Talouskahvila-nimellä toimivia tutustumisiltapäiviä Turun alueella. Talouskahvilan tarkoituksena on tutustua alueen toimijoihin ja vahvistaa yhteistä palvelua alueella. Mikäli haluat tiedon aikatauluista tai haluat toimintaasi esitellä, ota yhteyttä projektikoordinaattoriin.

 

Lisätietoja:

  • projektikoordinaattori Maria Rumpunen, 050 501 0447 (Puutarhakatu 22, 20100 Turku)

Palautetyökalu