TOIVO-hanke

Takuusäätiön sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen TOIVO-hanke luo uskoa sosiaali- ja terveysalalla työskentelevien mahdollisuuksiin auttaa asiakkaitaan talous- ja velkaongelmissa.

Suomessa maksuhäiriömerkintöjä on enemmän kuin koskaan ennen. Lisäksi puolella miljoonalla ihmisellä laskut ja velat ovat päässeet ulosottoon asti. Ja yhä useampi kamppailee sillä rajalla päätyvätkö velat ulosottoon.

Turun ja Kaarinan sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ovat huolestuneet tilanteesta. Pohdittuaan mikä voisi auttaa, he päätyivät muutamaan ydinkohtaan: ammattilaisten on saatava lisää tietoa talous- ja velka-asioiden hoitamisesta, rohkaisua ja välineitä ottaa puheeksi talousasiat sekä yhteinen ohjausverkosto, jolla saadaan koppi vaikeista tilanteista.

Vuonna 2018 käynnistyneessä TOIVO-hankkeessa etsitään keinoja ja rohkaistaan ammattilaisia ottamaan puheeksi talousasioita sekä puututaan talousongelmiin varhaisemmassa vaiheessa. Toivon myötä syntyy verkosto, joka yhdessä ratkoo vaikeita kysymyksiä, vaikuttaa rakenteisiin ja vahvistaa ammattilaisten osaamista.

Aloitusvuonna luodaan toivoa Turussa ja Kaarinassa. Ensin kerätään havaintoja, onnistumisia ja työvälineitä sekä saadaan kokemusta yhdessä tekemisestä ja oppimisesta. Toisena vuonna kokemuksia viedään myös muualle Suomeen, ensisijaisesti Ouluun, Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle.

 

Lisätietoja:

  • projektikoordinaattori Maria Rumpunen, 050 501 0447 (Puutarhakatu 22, 20100 Turku)

Palautetyökalu