Olet täällä

Asumistalousneuvonta-hanke (ASTA)

Asuminen ja taloudenhallinta kulkevat käsi kädessä. Tämä näkyy siten, että ongelmat taloudenhallinnassa johtavat helposti ongelmiin asumisessa. Ongelmille on yhteistä myös se, että niiden ennaltaehkäisy edellyttää monialaista yhteistyötä.

Asumistalousneuvonta-hankkeessa (ASTA) Takuusäätiö, kaupungit, vuokrataloyhtiöt sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA tekevät yhteistyötä vuokra-asukkaiden velkaongelmien, häätöjen ja asunnottomuuden ehkäisemiseksi.

Kaupungit ja vuokrataloyhtiöt voivat hakea mukaan ASTA-hankkeeseen syyskuun puoliväliin saakka. Ensimmäisenä oman osahankkeensa aloittavat Helsinki, Lahti, Tampere ja Turku. Jokaisella osahankkeella on omat erityispiirteensä ja painopistealueensa.

Takuusäätiön koordinaatiohanke tukee hankekaupunkeja paikallisten palvelupolkujen mallintamisessa sekä levittää ja kehittää niihin asumistalousneuvonnassa tarvittavaa tietoa, koulutusta ja työvälineitä. Yhdessä luodut materiaalit ja palvelupolut ovat jatkossa myös muiden kaupunkien käytettävissä.

Vuokra-asukkaiden asumistalousneuvontaa kehitetään vuosina 2018-2020 osana Asunnottomuuden ennaltaehkäisyn toimenpideohjelmaa ja Kestävän kaupunkikehityksen ohjelmaa.

 

Lisätietoja:

  • projektipäällikkö Sari Nyholm, puh. 040 744 0374, etunimi.sukunimi(at)takuusaatio.fi

Palautetyökalu