Voisiko velkaongelmasi ratketa järjestelylainalla?

Testaa tällä työkalulla, voisiko velkaongelmasi ratketa Takuusäätiön takaamalla järjestelylainalla tai kuntien myöntämällä sosiaalisella luotolla.

Velat on mahdollista yhdistää järjestelylainalla, jolloin lyhennettäväksi jää vain yksi laina. Takuusäätiö myöntää takauksia, jotta omasta pankista voi hakea edullista järjestelylainaa laskujen ja velkojen poismaksuun. Hyvinvointialueet myöntävät sosiaalisia luottoja samaan tarkoitukseen.

Kummankin järjestelyn saamisessa on tiettyjä ehtoja. Kokeile alla olevalla työkalulla, voisiko Takuusäätiön takaus tai hyvinvointialueen myöntämä sosiaalinen luotto sopia sinun tilanteeseesi. Vastaus on suuntaa antava, mutta pääset eteenpäin ratkaisun hakemisessa.

Soitathan meille Velkalinjalle tai tulet chattiin, jos et löytänyt etsimääsi tietoa tältä sivulta.

Edellinen

Voisiko järjestelylaina olla minulle sopiva velkojen maksukeino?

Hienoa, että olet hakemassa ratkaisua velkoihisi.

Aloita

Huolehdi peruselämisen menojen maksamisesta ja ole yhteydessä velkojiin

Uusi luotto ei ratkaise velkaongelmia, kun tuloina ovat perussosiaalietuudet, kuten peruspäiväraha, opintotuki, toimeentulotuki ja asumistuki. Tämän suuruiset tulot on tarkoitettu käytettäväksi vain arjen menoihin, vuokraan ja muihin välttämättömiin laskuihin. Siksi Takuusäätiö ei myönnä takausta järjestelylainaan, eikä sosiaalista luottoakaan voi tavallisesti saada. Tuloja ei myöskään ulosmitata.

Onko puolisosi työssä tai eläkkeellä tai olet itse ansiosidonnaisella päivärahalla? Tämä voi muuttaa tilanteen. Tarkista maksuvara- ja järjestelylainalaskurillamme, kannattaako sinun harkita takauksen hakemista. Sosiaalista luottoa voit tiedustella paikkakuntasi sosiaalitoimesta tai etsiä siitä tietoa kunnan verkkosivuilta.

Jollet voi saada kumpaakaan lainaa, voit silti yrittää maksaa jotakin velkaa tai rästilaskuja ja varsinkin vuokrarästejä. Ota yhteyttä velkojaan tai perintätoimistoon. Suostu kuitenkin korkeintaan sellaiseen kuukausierään, jonka pystyt maksamaan säännöllisesti vuokran, muiden säännöllisten laskujen ja arjen menojen lisäksi.

Tiedätkö velkamääräsi?

Selvitä tai arvioi ensin velkamääräsi

Velkaongelmiin löytyy yleensä oikea ratkaisu vasta, kun kaikki velat ovat tiedossa. Verkkosivuiltamme löydät ohjeita velkojen selvittämiseen. Kun olet selvittänyt velkamääräsi, voit palata tähän työkaluun ja tehdä sen uudelleen.

Takuusäätiön maksuttomassa puhelin- ja chat-neuvonnassa voit keskustella tilanteestasi tarkemmin nimettömästi ja luottamuksella.

Paljonko sinulla on velkaa?

Reaalivakuudettomia velkoja ovat pikalainat, kulutusluotot, limiitti- ja joustoluotot sekä osamaksut ja laskurästit. Kulutusluotossa voi olla vakuutena takaajia, mutta ei omaisuutta tai talletuksia.

Selvitä ensin, myöntääkö kotikuntasi sosiaalista luottoa

Ensisijainen vaihtoehto näyttäisi olevan sosiaalinen luotto, jota tietyt kunnat myöntävät. Se on edullinen laina, jota voi saada välttämättömiin hankintoihin tai velkojen pois maksuun. Luotto on tarkoitettu pienituloisille, mutta maksukykyisille ihmisille. Lue lisää sosiaalisesta luotosta.

Jos asuinkunnassasi ei ole sosiaalista luototusta tai sinulla on velkaa enemmän kuin sosiaalista luottoa voi saada, Takuusäätiön takaama pankkilaina voi olla mahdollinen. Tutustu Takuusäätiön takauksekseen.

Takuusäätiön maksuttomassa puhelin- ja chat-neuvonnassa voit keskustella tilanteestasi tarkemmin nimettömästi ja luottamuksella.

Laske maksuvarasi ja selvitä, voitko saada Takuusäätiön takauksen

Takuusäätiön takaama järjestelylaina, jolla yhdistetään kaikki vakuudettomat lainat, voi olla mahdollinen tilanteessasi. Maksuvarasi on oltava riittävä ja myös muiden ehtojen on täytyttävä.

Maksuvara on rahamäärää, joka sinulla on käytettävissäsi velkojen maksamiseen kuukaudessa. Se lasketaan vähentämällä tuloistasi pakolliset elämisen menot, kuten ruoka- ja asumismenot. Laske maksuvarasi laskurillamme. Katso myös muut takauksen ehdot.

Takuusäätiön maksuttomassa puhelin- ja chat-neuvonnassa voit keskustella tilanteestasi tarkemmin nimettömästi ja luottamuksella.

Velkamääräsi näyttää liian suurelta Takuusäätiön takauksen saamiseksi

Takuusäätiöstä voi saada takauksen järjestelylainaan, jos vakuudettomat velat ovat enintään 34 000 euroa tai pariskunnalla 45 000 euroa.

Mitä tehdä?

Mieti, saisitko lyhennettyä velkojasi 34 000 tai 45 000 euroon, jotta voisit hakea takausta. Ehkä se onnistuu jopa takauksen hakemusjonotusaikana. Neuvottele tarvittaessa velkojiesi kanssa maksukykyysi sopivista kuukausieristä. Lue velkojen maksujärjestyksestä.

Joskus velkojat suostuvat antamaan osan veloista anteeksi, esimerkiksi vanhoja viivästyskorkoja. Selvitä, olisiko tämä mahdollista takauksen saamiseksi. Ole yhteydessä neuvontaamme tai talous- ja velkaneuvojaan.

Elleivät edelliset keinot ole mahdollisia, harkitse velkojen päästämistä perintään ja ulosottoon. Jos velkasi menevät tai jo ovat ulosotossa, mutta eivät lyhene siellä, ryhdy selvittämään mahdollisuutta hakeutua yksityishenkilön velkajärjestelyyn. Lue lisää yksityishenkilön velkajärjestelystä.

Kiitos!

Toivottavasti sait lisätietoja mahdollisuuksistasi saada järjestelylainaa. Ota yhteyttä neuvontaamme, jos sinulla on lisää kysyttävää tai haluat keskustella tarkemmin velkojen maksukeinoista.

image description
image description
image description

Oliko sivusta sinulle hyötyä?