Saavutettavuus

Takuusäätiön Kysy rahasta -chat ei vastaa täysin saavutettavuusvaatimuksia, mutta tarjoamme vastaavaa neuvontaa myös puhelimitse Velkalinjalla.

Takuusäätiön sivuilla oleva Kysy rahasta -chatin saavutettavuudessa on havaittu seuraavat puutteet:

  • Chat-ruudussa, jossa on Android/ Chrome -yhdistelmällä TalkBack-ruudunlukuohjelma lukee ohjetekstit englanniksi.
  • Chat-keskusteluun pääsee Takuusäätiön verkkosivuilta alla olevan kuvan näköisestä bannerilinkistä. Se ei täytä saavutettavauusvaatimuksia, koska sen kontrastisuhde 1,9:1 ei ole riittävä. WCAG:n yleisimmin käytetyllä AA-tasolla kontrastiraja-arvot suhteessa taustan väriin ovat normaalikokoiselle tekstille 4,5:1 ja isolle tekstille 3:1.

Pyrimme korjaamaan puutteet palveluntarjoajan kanssa mahdollisimman pian.

Chat-palvelusta voidaan keskustelun aikana tai päätteeksi välittää linkkejä ulkopolisiin palveluihin, jotka eivät kaikin osin täytä saavutettavuusvaatimuksia.

Takuusäätiön chat-neuvonnan vaihtoehtona on maksuton valtakunnallinen Velkalinja-puhelinneuvonta. Se palvelee arkisin kello 10–14 numerossa 0800 9 8009.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen?

Kehitämme verkkopalvelua jatkuvasti ja pyrimme jatkokehityksessä parantamaan sen käytettävyyttä kaikkien käyttäjäryhmien osalta.

Kerro meille havaitsemastasi puutteesta ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi sähköpostilla: info@takuusaatio.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle sähköpostilla info@takuusaatio.fi. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö


www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000Saavutettavuusseloste on laadittu 21.09.2020.