Yhteistyö

TalousTsemppari-koulutusten lisäksi teemme mielellään yhteistyötä talous- ja velkateemaan liittyvien seminaarien ja muiden tilaisuuksien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Esimerkkejä tilaisuuksista, joissa olemme olleet mukana:

Ommaisraati keskustelutilaisuudet Oulussa

Takuusäätiön asiantuntija on ollut mukana Oulun seudun omaishoitajat ry:n järjestämällä Ommaisraati -kiertueella puhumassa rahasta ja rahahuolista. Ommaisraati on suunnattu kaikille omaisiaan hoitaville ja ajankohtaisista omaishoidon asioista kiinnostuneille, omaishoidon parissa työskenteleville ammattilaisille, vapaaehtoisille sekä luottamushenkilöille.

Velkamessut Jyväskylässä

Takuusäätiö on ollut mukana suunnittelemassa perinteeksi muodostunutta vuosittaista tapahtumaa, jonka tarkoitus on madaltaa talous- ja velkaongelmissa olevien ihmisten kynnystä hakea apua ongelmiinsa. Messuilla jaetaan tietoa siitä, miten omaa tilannettaan voi lähteä selvittämään, mitä palveluja siihen on tarjolla ja miten palveluihin hakeudutaan. Tapahtuman järjestäjänä toimivan Jyvässeudun työllistämisyhdistys ry:n Sirpakka-arjenhallintahankkeen ja Takuusäätiön lisäksi näytteilleasettajia on ollut mm. Keski-Suomen Kuluttajat ry:stä, Kuluttajaliitosta, Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityöstä, Keski-Suomen talous- ja velkaneuvonnasta, Keski-Suomen ulosottovirastosta, Jyväskylän Katulähetyksestä, Rahattomat ry:stä ja Suomen Perintätoimistosta.

Rohkeasti rahasta!

Rohkeasti rahasta -seminaari järjestettiin syyskuussa 2017 Helsingissä. Tilaisuutta oli Takuusäätiön lisäksi järjestämässä KoKoA ry, A-klinikkasäätiö, Peluuri ja Tiltti. Seminaarissa paneuduttiin kysymyksiin, miksi ja miten raha-asioista kannattaa puhua asiakastyössä. Puheenvuoroja kuultiin niin työntekijöiden kuin kokemusasiantuntijoidenkin näkökulmista. Lue lisää Rohkeasi rahasta -seminaarista Mun talouden sivuilta: http://muntalous.fi/seminaarissa-keskusteltiin-rohkeasti-rahasta/ Tai katso tilaisuudessa kuvattu video You Tubesta: https://www.youtube.com/watch?v=yUZEaCpgCFw

Infotilaisuus taloudesta ja toimeentulotuesta

Maaliskuussa 2018 osallistuimme taloutta ja toimeentuloa käsitteleviin tilaisuuksiin Nurmeksessa ja Kiteellä. Takuusäätiön aluekoordinaattori piti tilaisuuksissa Tsemppiä talouteen -koulutusosion. Lisäksi tilaisuuksissa oli toimeentulotuen info ja kyselytunti, joissa toimeentulotuesta olivat kertomassa ja kysymyksiin vastaamassa Kelan ja Siun Soten työntekijät. Tilaisuus oli suunnattu alueen asukkaille sekä ammattilaisille. Tilaisuuksien järjestämisessä oli mukana useita alueen järjestötoimijoita. 

Vapaaehtoisten koulutus Rovaniemellä

Takuusäätiö kouluttaa säännöllisesti vuosittain Vapaaehtoistyönkeskus Neuvokkaan vapaaehtoisia. Koulutuksiin voivat osallistua kaikki Neuvokkaassa vapaaehtoisina toimivat, kuten esimerkiksi ruokajakelun, asiointiavun ja tukihenkilötoiminnan vapaaehtoiset. Osa Neuvokkaan vapaaehtoisista on perehtynyt erityisesti talous- ja velka-asioihin ja he toimivat taloustukihenkilöinä, jotka auttavat ja tukevat talouden suunnittelussa ja raha-asioiden selvittelyssä. Taloustukihenkilöt pitävät myös ryhmämuotoisia talouden hallinnan infoja eri ryhmille ja oppilaitoksille. Lisätietoa Neuvokkaan vapaaehtoistoiminnasta http://www.jarjestotalo.fi/vapaaehtoistyonkeskus-neuvokas/nain-autamme/

Palautetyökalu