Pienlainasta apua hammashoitoon

Olin taas yöllä purrut kieleni ja poskeni verille. Näin tapahtui hyvinkin usein kuluneen vuoden aikana, ja asialle piti tehdä jotain.

Sairastan kahta autoimmuunisairautta, jotka rasittavat elimistöäni, rahapussiani ja hampaitani. Vuoden sisällä olen tavannut suukirurgin viidesti, kun hän on leikannut viisi poskihammastani pois. Hän myös ilmoitti, ettei keinojuuria suuhuni saa laittaa.

Pitää siis saada osaproteesit, jotka myös tukisivat loppuja hampaitani. Olen kuitenkin pieneläkeläinen, jonka tuloina ovat työeläke, Kelan eläke ja asumistuki.

Olin tietoinen pankkilainoista, ne vaativat yleensä minimi 2 000 euron kuukausituloja. Nuorisosäätiön tiesin auttavan alle 29-vuotiaita ainakin asunnon kanssa, joten sekoitin mielessäni Takuusäätiön samaan nuorisosarjaan. Olin huolimattomasti selannut Juha Pantzarin haastatteluja tiedotusvälineissä, enkä uskonut niiden koskettavan minua, kunnes keskustelin esikoiseni kanssa.

Esikoiseni kertoi saaneensa Takuusäätiöltä lainan auton ostoon. Auto on hänelle välttämättömyys perheen takia. Hän on lainansa lähes maksanut 40-vuotias nainen.

Tytär kannusti hakemaan apua hampaiden ja samalla koko yleisterveyden hoitoon ja tämähän toimii! Sain lainan, jonka takaisinmaksu on räätälöity oikein minun tulojeni mukaan. Ensimmäinen aika on jo varattu. Hampaat eivät hetkessä ilmesty suuhuni, mutta uskallan luottaa tulevaisuuteen. Mukavaa on ajatella eteenpäinkin. Kahden vuoden päästä olen myös kuitannut lainani!