Oma auto

Luca on asunut kolme ja puoli vuotta Nuorisosäätiön asunnossa, kunnes hänelle tarjotaan uutta työpaikkaa toiselta paikkakunnalta. Uudelta paikkakunnalta vuokra-asunto löytyy helposti. Asuntoa vaihtaessa Lucan ei tarvitse huolehtia vuokravakuudesta, sillä nykyisen asunnon takuuvuokra on vuokravakuustilillä Takuusäätiön lainan ansiosta, jonka hän on jo maksanut takaisin.

Uusi työ edellyttää oman auton käyttöä, jota hänellä ei kuitenkaan ole. Luca muistaa jälleen Pienlainan ja päättä selvittää, olisiko siitä tässä tilanteessa apua. Takuusäätiön nettisivuilta löytyy Kysy rahasta -chat, jossa asia selviää nopeasti. Aikaisemmin nostettu ja suunnitelman mukaan takaisin maksettu laina ei ollut este uuden Pienlainan saamiselle. Kahden viikon kuluttua Lucan pihassa kiiltelee käytettynä ostettu oma auto.

Luca on oppinut säästämään, sillä ensimmäisen Pienlainan jälkeen hän on laittanut palkastaan kuukausittain rahaa säästöön ja kerännyt itselleen pientä varakassaa. Ammattiin valmistumisen jälkeen myös Lucan palkkatulot ovat hieman nousseet ja hänen bruttopalkkansa on nyt 1 600 euroa kuukaudessa. Lucan tulot riittivät lyhentämään uutta Pienlainaa 100 euroa kuukaudessa ja 2 000 euron laina tulee maksettua takaisin lähes puolessatoista vuodessa.