Olet täällä

Lucan tarina: Muutto ensimmäiseen omaan kotiin

Luca haki ensimmäistä omaa asuntoaan Nuorisosäätiöstä. Kun hän vie Nuorisosäätiön asiakaspalveluun asuntohakemuksensa liitteitä, tuli puheeksi myös vuokravakuus. Lucalla ei ollut säästöjä, mutta hän halusi selviytyä tilanteesta itsenäisesti. Hän tiesi, että vanhempien työtilanteen takia lapsuudenkotoakaan ei ole tarjota taloudellista tukea.

Kotona Luca näki, millaisia vaikeuksia vanhemmilla oli ollut pikavippien takaisinmaksussa, joten kalliit kulutusluotot eivät olleet hänelle vaihtoehto. Myöskään sosiaalitoimiston asiakkaaksi hän ei itseään mieltänyt ja opintolainaa hän joutui käyttämään opintoihin liittyviin hankintoihin. Luca huomasi Nuorisosäätiön asiakaspalvelussa Pienlaina-mainoksen, jossa kerrottiin, että vuokravakuuteen voi hakea edullista Takuusäätiön lainaa.

Muutaman viikon kuluttua Lucalle tarjottiin Nuorisosäätiöstä asuntoa. Samalla Luca muisti Takuusäätiön pienlainan. Hän kävi ensin tutustamassa lainan ehtoihin, jonka jälkeen Luca täytti sähköisen lainahakemuksen Takuusäätiön nettisivulla. Parin viikon kuluttua hän sai myönteisen lainapäätöksen ja näin hän pääsi muuttamaan omaan kotiin.

Asumisensa alussa Luca teki vuokranmaksusta pankin kanssa suoravelotussopimuksen. Pienlainaa hän lyhensi aina kuukausittain maksuohjelman mukaisesti saamallaan erillisellä laskulla. Lucan maksukyky riitti 30 euron lyhennykseen kuukaudessa. Lainan lyhennyksen jälkeen hänelle jäi vielä riittävästi rahaa asumisen kustannuksiin sekä muihin elämisen kuluihin. Näin Luca saa maksettua 600 euron vuokravakuuden reilussa puolessatoista vuodessa.