Pienlainan hakeminen

Pienlainaa haetaan toistaiseksi vain paperisella lomakkeella, jonka löydät tämän sivun lopusta. Sähköinen hakemuslomake on väliaikaisesti poissa käytöstä.

Tutustu lainan myöntämisen perusteisiin täällä. Hakemuksen käsittely nopeutuu, kun täytät hakemuksen huolellisesti ja toimitat tarvittavat liitteet.

Näin haet pienlainaa:

1. Selvitä paljonko säännölliset tulosi ja menosi ovat, sekä paljonko sinulla on velkaa. Esimerkiksi osamaksut, lainat, luottokortit, perintätoimiston laskut ja ulosotto ovat velkoja.

Tarvitsemme hakemuksen liitteeksi aina:

  • Kopion hakijan ja puolison henkilöllisyystodistuksesta (passi, ajokortti, kuvallinen Kelakortti tai poliisin myöntämä henkilökortti)
  • Pankkitiliotteet viimeisen kolmen kuukauden ajalta kaikista käytössä olevista tileistä. Myös puolisosi tiliotteet tarvitaan, mikäli elät parisuhteessa.
  • Tositteet tuloista. Palkkatosite tai kopio voimassa olevasta eläke- tai etuuspäätöksestä. Yritystoiminnan tositteiden osalta kannattaa olla yhteydessä Takuusäätiöön. 
  • Velkoja koskevat saldotodistukset ja voimassaolevat maksuohjelmat. Saldotodistuksella tarkoitetaan velkojalta tai perintätoimistolta saatavaa tositetta, jossa näkyy velkojen tämänhetkinen määrä. Maksuohjelmassa tulee näkyä sovittujen maksuerien euromäärät ja maksuohjelman kesto. Myös mahdollisen tiedossa olevan muutoksen tulee näkyä maksuohjelmassa.

 Tarvittaessa voimme pyytää myös seuraavia tositteita:

  • Tositteet muista etuuksista. Erilliset liitteet tarvitaan vain, jos asumistuki, elatusapu, elatustuki, lapsilisä, hoitotuki ja omaishoidontuki eivät näy säännöllisinä ja oikean suuruisina pankkitiliotteissa. 
  • Verotuspäätös ja erittelyosa viimeksi valmistuneelta verotusvuodelta.
  • Tositteet säännöllisistä menoista. Erilliset tositteet tarvitaan vain, jos asumismenot, lasten menot sekä työmatka, lääke- ja terveydenhoitomenot eivät näy säännöllisinä ja oikean suuruisina pankkitiliotteissa.
  • Ulosotossa olevia velkoja koskeva Velallisen ulosottoasiat -tuloste. Saat tulosteen ulosottovirastosta.

2. Täytä hakemus. Huomioithan, että lisäämme menoihin aina niin sanotut välttämättömät elinkustannukset. Näitä ovat muun muassa ravintomenot, vaatemenot, lehti- ja puhelinlaskut. Sinun ei tarvitse mainita niitä hakemuksessa, vaan ne otetaan huomioon joka kuukausi tietyn suuruisina.

3. Hyväksy ehdot ja allekirjoita hakemus

4. Postita hakemus ja liitteet osoitteeseen: Takuusäätiön pienlaina, Asemamiehenkatu 4, 00520 Helsinki tai skannaa allekirjoitettu hakemus ja liitteet osoitteeseen pienlaina(at)takuusaatio.fi

 

Voit tilata tulostetun pienlainahakemuksen maksutta osoitteesta pienlaina(at)takuusaatio.fi

 

Kysy lisää

Ota yhteyttä, jos pienlainan hakeminen tai maksuvarasi riittäminen mietityttää. Voimme keskustella puhelimessa tilanteestasi ja lainan hakemiseen liittyvistä asioista.

Yhteystiedot: Virpi Muilu, puh. 050 566 1930, tai Hanna Ollakka, puh. 09 6126 3424, 050 384 5962, pienlaina(at)takuusaatio.fi

 

Palautetyökalu