Pienlainan hakeminen

Voit hakea pienlainaa sähköisellä lomakkeella. Lainan hakemiseen tarvitset verkkopankkitunnukset.

Tutustu lainan myöntämisen perusteisiin täällä.  Linkin hakemukseen löydät sivun alalaidasta. Hakemuksen käsittely nopeutuu, kun täytät hakemuksen huolellisesti ja toimitat tarvittavat liitteet.

Näin haet pienlainaa:

1. Selvitä paljonko säännölliset tulosi ja menosi ovat, sekä paljonko sinulla on velkaa. Esimerkiksi osamaksut, lainat, luottokortit, perintätoimiston laskut ja ulosotto ovat velkoja.

Tarvitsemme hakemuksen liitteeksi aina:

  • Pankkitiliotteet viimeisen kolmen kuukauden ajalta kaikista käytössä olevista tileistä. Myös puolisosi tiliotteet tarvitaan, mikäli elät parisuhteessa.
  • Tositteet tuloista. Palkkatosite tai kopio voimassa olevasta eläke- tai etuuspäätöksestä. Yritystoiminnan tositteiden osalta kannattaa olla yhteydessä Takuusäätiöön. 

 Tarvittaessa voimme pyytää myös seuraavia tositteita:

  • Tositteet muista etuuksista. Erilliset liitteet tarvitaan vain, jos asumistuki, elatusapu, elatustuki, lapsilisä, hoitotuki ja omaishoidontuki eivät näy säännöllisinä ja oikean suuruisina pankkitiliotteissa. 
  • Verotuspäätös ja erittelyosa viimeksi valmistuneelta verotusvuodelta.
  • Tositteet säännöllisistä menoista. Erilliset tositteet tarvitaan vain, jos asumismenot, lasten menot sekä työmatka, lääke- ja terveydenhoitomenot eivät näy säännöllisinä ja oikean suuruisina pankkitiliotteissa.
  • Velkoja koskevat saldotodistukset ja voimassaolevat maksuohjelmat. Saldotodistuksella tarkoitetaan velkojalta tai perintätoimistolta saatavaa tositetta, jossa näkyy velkojen tämänhetkinen määrä. Maksuohjelmassa tulee näkyä sovittujen maksuerien euromäärät ja maksuohjelman kesto. Myös mahdollisen tiedossa olevan muutoksen tulee näkyä maksuohjelmassa.
  • Ulosotossa olevia velkoja koskeva Velallisen ulosottoasiat -tuloste. Saat tulosteen ulosottovirastosta.

2. Täytä hakemus. Huomioithan, että lisäämme menoihin aina niin sanotut välttämättömät elinkustannukset. Näitä ovat muun muassa ravintomenot, vaatemenot, lehti- ja puhelinlaskut. Sinun ei tarvitse mainita niitä hakemuksessa, vaan ne otetaan huomioon joka kuukausi tietyn suuruisina.

3. Kun olet täyttänyt hakemuksen, liitä siihen tarvittavat tositteet sähköisesti tai lähetä ne postitse. Liitteet voit lisätä sähköisesti hakemukseen, jos ne ovat tietokoneellasi. Saat ne koneellesi esimerkiksi skannaamalla tai valokuvaamalla.

Jos et pysty toimittamaan liitteitä sähköisesti, lähetä ne postitse mahdollisimman nopeasti. Liitteet on toimitettava viimeistään viikon kuluessa siitä, kun olet allekirjoittanut hakemuksen. Mikäli emme saa liitteitä määräaikaan mennessä, voimme hylätä pienlainahakemuksen.

Liitteiden postitusosoite on: Takuusäätiön pienlaina, Asemamiehenkatu 4, 00520 Helsinki

4. Hyväksy ehdot ja allekirjoita hakemus sähköisesti pankkitunnustesi avulla neljän vuorokauden kuluessa.

Hakemuslomakkeeseen pääset tästä.

 

Kysy lisää

Ota yhteyttä, jos pienlainan hakeminen tai maksuvarasi riittäminen mietityttää, tai jos et voi käyttää sähköistä hakemuslomaketta. Voimme keskustella puhelimessa tilanteestasi ja lainan hakemiseen liittyvistä asioista.

Yhteystiedot: Virpi Muilu, puh. 050 566 1930, pienlaina(at)takuusaatio.fi