Pienlainan ehdot

Takuusäätiön pienlaina myönnetään menoon tai hankintaan, joka tulee maksetuksi tällä lainalla kerralla ja kokonaisuudessaan.

Lainan määrä voi olla 200-2 000 euroa.

Takaisinmaksuaika on enintään kaksi vuotta.

Korko on nostohetkellä voimassa oleva valtiovarainministeriön vahvistama peruskorko lisättynä 4,5 prosenttiyksiköllä. Pienlainan kokonaiskorko on 1.1.2018 alkaen 4,25 prosenttia. Se on kiinteä koko laina-ajan, eikä lainasta peritä muita kuluja.

Kuukausierä määräytyy maksukykysi mukaan. Maksukyky lasketaan vähentämällä tuloista asumismenot, arjen pakolliset menot ja velkojen lyhennykset.  Voit arvioida maksukykysi riittävyyttä toimeentulotukilaskurilla, joka löytyy esimerkiksi Virtuaalisen sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen nettisivuilta.

Parisuhteessa elävien on yleensä haettava pienlainaa yhdessä puolison kanssa.

Pienlainaa ei myönnetä vanhojen velkojen järjestelyyn. Yksittäisen lasku- tai vuokrarästin maksaminen pienlainalla voi joissain tapauksissa olla mahdollista. Jos etsit ratkaisua velkaongelmaan, ota yhteyttä maksuttomaan Velkalinjaan tai kysy neuvoja chatissa.

Pienlainaa ei yleensä voida myöntää, mikäli saat säännöllisesti toimeentulotukea, sinulla on velkoja ulosotossa tai voimassa oleva velkajärjestely.

Palautetyökalu