Pienlainan ehdot

Takuusäätiön pienlaina myönnetään menoon tai hankintaan, joka tulee maksetuksi tällä lainalla kerralla ja kokonaisuudessaan.

Lainan määrä voi olla 200-2 000 euroa.

Takaisinmaksuaika on enintään kaksi vuotta.

Kokonaiskorko on 1.1.2019 alkaen 4,25 prosenttia eikä lainasta peritä muita kuluja. Korko perustuu nostohetkellä voimassa olevaan valtiovarainministeriön vahvistamaan peruskorkoon, johon lisätään 4,5 prosenttiyksikköä. Esimerkki (1.1.2019): maksat 1 000 euron lainasta kaikkiaan 1 036 euroa, jos lyhennät sen pois 18 kuukaudessa 58 euron maksuerissä.

Kuukausierä on maksukykysi mukainen. Tuloistasi vähennetään, asumismenot, arjen pakolliset menot ja mahdollisten muiden velkojen lyhennykset.  Voit arvioida maksukykysi riittävyyttä toimeentulotukilaskurilla, joka löytyy esimerkiksi Virtuaalisen sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen nettisivuilta. Jos saat säännöllisesti toimeentulotukea, pienlainaa ei voida myöntää.

Käyttökohde voi olla esimerkiksi vuokravakuus ja muuttokulut, kodinkoneet ja huonekalut tai auton korjaus. Yksittäisen lasku- tai vuokrarästin maksaminen pienlainalla voi joissain tapauksissa olla mahdollista, jos sillä voidaan pysäyttää alkava velkakierre.

Pienlainaa ei myönnetä vanhojen velkojen järjestelyyn. Pienlaina ei voi saada, mikäli sinulla on voimassa oleva yksityishenkilön tai muu velkajärjestely tai kunnan sosiaalinen luotto. Ota silloin yhteyttä maksuttomaan neuvontaamme Velkalinjaan tai kysy neuvoja Kysy rahasta -chatiin.

Kysy lisää

Ota yhteyttä, jos esimerkiksi hakeminen tai kuukausierä mietityttää. Voimme keskustella puhelimessa tilanteestasi ja lainan hakemiseen liittyvistä asioista.

Yhteystiedot

 

Takuusäätiön edullinen pienlaina

Palautetyökalu