Pienlainan ehdot

Takuusäätiön pienlaina voi olla 200–2 000 euroa ja takaisinmaksuaika enintään kaksi vuotta.

Voit saada lainan, jos pystyt lyhentämään lainaa takaisin kuukausittain, etkä voi muulla tavalla rahoittaa menoasi. Pienlainaa ei myönnetä vanhojen velkojen järjestelyyn, mutta yksittäiset lasku- ja vuokrarästit voivat joissakin tapauksissa tulla kyseeseen.

Pienlainan takaisinmaksuaika ja -summa määräytyvät maksukykysi mukaan. Kuukausierän on oltava kuitenkin vähintään 20 euroa kuukaudessa.

Maksukykyä arvioidaan laskelmalla, jossa huomioidaan tulot, välttämättömät menot ja velat. Useat eri velat ja vaikeus maksaa säännöllisiä perusmenoja voivat olla merkki talousvaikeuksista, jolloin pienlainan myöntäminen ei ole mahdollista. Voit arvioida maksukykysi riittävyyttä toimeentulotukilaskurilla, joka löytyy esimerkiksi Virtuaalisen sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen nettisivuilta. Myös Kelan toimeentulotukisivusto ohjaa käyttämään samaa laskuria.

Parisuhteessa elävien tulee pääsääntöisesti hakea pienlainaa yhdessä puolison kanssa.

Lainan korko on nostohetkellä voimassa oleva valtiovarainministeriön vahvistama peruskorko lisättynä 4,5 prosenttiyksiköllä. Pienlainan kokonaiskorko on 1.1.2016 alkaen yhteensä 4,5 prosenttia. Korko on kiinteä koko laina-ajan eikä lainasta peritä muita kuluja.

Huomioithan, että jokaisen hakijan tilanne on yksilöllinen ja lainapäätökseen vaikuttavat monet eri tekijät.

En saa laitettua itse säästöön rahaa isompiin hankintoihin, ehkä syynä pienet tulot tai en malta odottaa/ennakoida tulevaa aikaa. Laskut kyllä huolehdin hyvin ja ajallaan.

 

Useat eri velat ja vaikeus maksaa säännöllisiä perusmenoja voivat olla merkki talousvaikeuksista, jolloin pienlainan myöntäminen ei ole mahdollista.