Pienlainan ehdot

Takuusäätiön pienlaina myönnetään menoon tai hankintaan, joka tulee maksetuksi tällä lainalla kerralla ja kokonaisuudessaan.

Lainan määrä voi olla 200-2 000 euroa.

Takaisinmaksuaika on enintään kaksi vuotta.

Korko on nostohetkellä voimassa oleva valtiovarainministeriön vahvistama peruskorko lisättynä 4,5 prosenttiyksiköllä. Pienlainan kokonaiskorko on 1.1.2018 alkaen 4,25 prosenttia. Se on kiinteä koko laina-ajan, eikä lainasta peritä muita kuluja.

Kuukausierä on maksukykysi mukainen. Tuloistasi vähennetään, asumismenot, arjen pakolliset menot ja mahdollisten muiden velkojen lyhennykset.  Voit arvioida maksukykysi riittävyyttä toimeentulotukilaskurilla, joka löytyy esimerkiksi Virtuaalisen sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen nettisivuilta. Jos saat säännöllisesti toimeentulotukea, pienlainaa ei voida myöntää.

Käyttökohde voi olla esimerkiksi vuokravakuus ja muuttokulut, kodinkoneet ja huonekalut tai auton korjaus. Yksittäisen lasku- tai vuokrarästin maksaminen pienlainalla voi joissain tapauksissa olla mahdollista, jos sillä voidaan pysäyttää alkava velkakierre.

Pienlainaa ei myönnetä vanhojen velkojen järjestelyyn. Uusi laina ei ole ratkaisu, jos sinulla on useita velkoja hoidossa tai ulosotossa, voimassa oleva velkajärjestely. Ota silloin yhteyttä maksuttomaan neuvontaamme Velkalinjaan tai kysy neuvoja Kysy rahasta -chatiin.

Kysy lisää

Ota yhteyttä, jos pienlainan hakeminen tai maksuvarasi riittäminen mietityttää. Voimme keskustella puhelimessa tilanteestasi ja lainan hakemiseen liittyvistä asioista.

Yhteystiedot: Virpi Muilu, puh. 050 566 1930, tai Hanna Ollakka, puh. 09 6126 3424, 050 384 5962, pienlaina(at)takuusaatio.fi

Palautetyökalu