Olet täällä

Kun laina on maksettu takaisin

Vastuusi Takuusäätiölle päättyy, kun järjestelylainasta on maksettu viimeinen maksuerä. Pankki ilmoittaa lainan päättymisestä Takuusäätiölle tai palauttaa alkuperäisen takaussitoumuksen. Sinun ei tarvitse olla yhteydessä säätiöön.

Säätiö ei erikseen lähetä sinulle ilmoitusta takauksen päättymisestä. Kun laina on maksettu loppuun, riittää tieto siitä pankilta.

Joskus voi olla tarpeen olla yhteydessä säätiöön. Tämä kuitenkin on tarpeen vain joidenkin asiakkaiden osalta:

  • Auto tai muu ajoneuvosi on rekisteröitynä säätiön nimiin (pantattu säätiölle). Säätiö palauttaa sinulle ajoneuvon rekisteriotteen ilmoitusosan, jossa ajoneuvo on siirretty nimiisi.
  • Sinun tai takaajasi omaisuutta on pantattu säätiölle. Säätiö palauttaa järjestelyluoton noston yhteydessä tehdyn jälkipanttaussopimuksen pankille. Mikäli pantti on vakuutena myös muussa lainassa ja sinulla on sitä koskevia kysymyksiä, ole suoraan yhteydessä pankkiin.
  • Järjestelylainasi on maksettu loppuun ennen kuin säätiön edellyttämän luottotietomerkinnän (TK-merkintä) tallennusaika on päättynyt. Säätiö poistaa merkinnän luottotietorekisteristä pyynnöstäsi. Jos merkintä on jonkun muun velkojan kuin Takuusäätiön ilmoittama, ei sitä voida poistaa säätiön pyynnöstä. Luottotietomerkinnät ja niiden velkojatiedot voi tarkistaa maksutta kerran 12 kuukaudessa.

Palautetyökalu