Ohjeet

Tervetuloa Pennon käyttäjäksi!

Rekisteröidyttyäsi Pennon käyttäjäksi voit syöttää  sinne tulosi, menosi, sekä säästötavoitteesi. Voit tarkastella rahankäyttöäsi päivä-, kuukausi- ja vuositasolla ja näet yhdellä silmäyksellä, paljonko sinulla on rahaa käytettävissä päivää tai kuukautta kohti. 

Alla olevissa videoissa esitellään Pennon käyttöä. Ensimmäisessä videossa esitellään Penno lyhyesti.

 

Toisessa videossa näet, miten voit seurata jotakin tiettyä osaa budjetistasi Pennon avulla. Kirjaamalla Pennoon menot tulee rahankäytöstä näkyvämpää.

 

Kolmannessa videossa keskitytään siihen, miten voit luoda kokonaisbudjetin taloutesi tuloista ja menoista. Pennon avulla on siten helppo suunnitella ja seurata rahankäyttöä. Pennoon voi myös asettaa säästötavoitteen.

Video Pennon säästöominaisuudesta on tekeillä ja se julkaistaan täällä mahdollisimman pian.

 

Voit myös seurata allaolevia ohjeita käyttäessäsi Pennoa ensimmäistä kertaa.

Rekisteröityminen

Rekisteröidy käyttäjäksi joko Facebook-tunnuksilla, Google-tunnuksilla tai jollakin muulla sähköpostiosoitteellasi ja keksimälläsi salasanalla. Tämän jälkeen Penno muistaa sinut, kun kirjaudut Pennoon samoilla tunnuksillasi.

Pennoon rekisteröityminen

 

1. Suunnittelu

Aloita Pennon käyttö Suunnittelu-sivulta.

Lisää Pennoon kaikki toistuvat tulosi ja menosi. Näin saat selville, kuinka paljon sinulla on rahaa käytettävissä kuukausittain. Suunnittelu-sivulla lisätyt tulot ja menot otetaan huomioon automaattisesti joka kuukausi, joten sinun ei tarvitse lisätä niitä kuin kerran. Huomioi, että Suunnittelu-sivulle tehdyt kirjaukset lasketaan mukaan Tilanne-sivulla vasta seuraavasta päivästä alkaen.

Voit lisätä Suunnittelu-sivulla myös harvoin toistuvia tapahtumia. Valitse tällöin toistuvuudeksi yksittäinen, jolloin voit valita päivämäärän näytölle avautuvasta kalenterista. Voit kopioida yksittäisen tapahtuman, jolloin voit määrittää uudelle tapahtumalle tapahtumapäivän esimerkiksi puolen vuoden päähän. Mikäli tuloissasi tai menoissasi tapahtuu myöhemmin muutoksia, muistathan päivittää tiedot oikeiksi.

Suunnittelu-sivu

 

2. Tilanne

Tilanne-sivu jakaantuu kahteen välilehteen: Tapahtumat ja Graafit.

Tapahtumat: Lisää Pennoon kaikki yksittäiset menot ja tulot. Valitse tapahtumalle Tulo/meno-luokka, lisää summa, kategoria ja päivämäärä. Kirjoita halutessasi seliteteksti.

Näin pysyt koko ajan selvillä siitä, kuinka paljon sinulla on rahaa käytössäsi.

Tilanne-sivu

 

Graafit: Pennon graafit kuvaavat menojesi ja tulojesi kehittymistä sekä niiden jakautumista eri kategorioihin.

Graafit

 

3. Säästö

Voit asettaa Säästö-sivulla itsellesi säästötavoitteen. Merkitse tällöin "Aikaisemmat säästösi"-kohtaan, minkä verran sinulla on jo säästössä rahaa. Kirjaa säästötavoitteeksi se summa, jonka suunnittelet säästää, ja valitse tavoitekuukaudeksi se ajankohta, mihin mennessä pyrit saavuttamaan säästötavoitteesi.

Asetettuasi säästötavoitteen Penno vähentää automaattisesti tavoitteen saavuttamiseksi tarvittavan kuukausierän Tilanne-sivulla käytettävissä olevasta rahamäärästä.

Kuukauden aikana Penno ennustaa säästötavoitteen etenemistä sen mukaan, miten käytät rahaa. Lopullinen säästö määräytyy kuukauden lopussa.

Voit muuttaa myöhemmin säästöasetuksia tai lopettaa säästämisen kokonaan. Huomaa, että nollaaminen poistaa Pennosta kokonaan myös aikaisempina kuukausina kertyneen säästön.

 

Kuluvan kuukausijakson arvioitu säästö näyttää, paljonko olet tämän kuukauden aikana onnistunut säästämään, ja mikä on tavoitteesi kuukausitasolla.

Tällä vauhdilla pääset tavoitteeseen kertoo sen kuukauden, jolloin säästötavoitteesi tulee nykyisellä rahankäytön tavallasi toteutumaan.

Säästö-sivu

 

4. Muistikirja

Voit merkitä etukäteen muistiin yksittäisiä tulevaisuuden tuloja ja menoja. Kun ne toteutuvat, voit helposti siirtää ne kuluvan kuukauden tapahtumien kassavirtaan.

Muistikirja

 

5. Asetukset

Voit muokata profiilitietojasi ja vaihtaa salasanasi Asetukset-sivulla.

Kuukausijakso

Voit määrittää sinulle sopivan rahankäytön kuukausijakson valitsemalla kuukausijakson alkupäivän. Jos saat esimerkiksi palkan kuun puolivälissä ja haluat seurata talouttasi palkkapäivästä palkkapäivään, voit määrittää jakson alkupäivän sen mukaan. Oletuksena Penno seuraa rahankäyttöäsi kuukauden ensimmäisestä päivästä viimeiseen päivään.

Jos otat Pennon käyttöön kesken kuukausijakson, lisää kuluvana ajanjaksona jo toteutuneet tulosi ja menosi erikseen Tapahtumat-sivulla. Näin saat Pennon ajan tasalle.

Omat kategoriat

Pennossa on valmiina yleisempiä tulo- ja menokategorioita. Voit myös vapaasti lisätä omia kategorioita sen mukaan, mitä haluat itse seurata.

Aloita alusta

Suunnittelu-sivulta löydät myös Aloita alusta -painikkeen. Käytä tätä, jos haluat poistaa Pennosta kaikki sinne syöttämäsi säännölliset ja yksittäiset tapahtumat. Tämän toiminto on lopullinen ja se poistaa Pennosta kaiken muun tiedon paitsi kategorioiden nimet.

Jos haluat lopettaa Pennon käytön kokonaan, voit myös poistaa käyttäjätilisi. Tällöin kaikki tietosi häviävät Pennosta.

Asetukset-sivu

 

 

Palautetyökalu