Olet täällä

Ryhmäkanne pikaluottoyhtiöille

Kuluttaja-asiamies harkitsee ryhmäkanteiden nostamista J.W.-Yhtiöt Oy:n ja Euro24 Finance Oy:n myöntämästä luotosta. Näiden luottojen kustannukset ovat pääsääntöisesti kohtuuttoman suuret. Luottojen todelliset vuosikorot ovat nousseet yleisesti yli sadan prosentin. Luottokustannuksista on annettu myös puutteellisia, ristiriitaisia ja/tai virheellisiä tietoja.

Ensimmäisessä vaiheessa kuluttaja-asiamies etsii ennakkoilmoittautujia ryhmäkanteeseen. Mukaan pääsee, jos on jompikumpi tai molemmat alla olevat luotot ja ne täyttävät nämä ehdot:

  • Suomilimiitti-tililuotto J.W.-Yhtiöt Oy:ltä, joka on 2 000 euroa ja myönnetty aikavälillä 4.7.2016–31.8.2019. Luotto voi olla myös perittävänä Weststar Oy:ssä tai muussa perintäyhtiössä, mutta ei ulosotossa.
  • Euro24 Finance Oy:n 2 000 euron tililuotto, joka on myönnetty aikavälillä 20.5.2016–20.5.2019. Luotto voi olla myös perittävänä Gothia Oy:ssä tai muussa perintäyhtiössä, mutta ei ulosotossa.

Mihin ryhmäkanteella pyritään?

  • Ensisijaisesti mitätöimään kokonaan tililuottosopimusten luottokustannuksia koskevat sopimusehdot, jolloin luotosta tulisi siis maksettavaksi takaisin vain nostettu pääoma.
  • Ellei sopimusehtojen kokonaan mitätöinti onnistu, vaaditaan luottokustannusten alentamista, mikä vähentää luottokustannuksiin useita satoja euroja riippuen luoton nostoista ja maksuista.

Ryhmäkanteeseen mukaan lähtemisestä ei aiheudu sinulle missään vaiheessa mitään taloudellisia kustannuksia. Aiheesta on lisätietoa tässä tiedotteessa. Voit kysyä lisää myös Kuluttajaneuvonnan numerosta 029 505 3 053 arkisin klo 12–15.

Miksi ennakkoilmoittautuminen?

Ryhmäkanteen nostaminen edellyttää, että kanteeseen saadaan riittävän suuri joukko ihmisiä, jotka ovat ottaneet J.W.-Yhtiöiden Suomilimiittiä ja Euro24 Financen luottoja. Ennakkoilmoittautuminen on tärkeää, sillä se ratkaisee ryhmäkanteen käynnistymisen. Ennakkoilmoittautumisajan päätyttyä 22.11.2019 jälkeen saat tietopaketin siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu.

Jos haluat ennakkoilmoittautua ryhmäkanteeseen, toimi näin viimeistään 22.11.2019

Ilmoittaudu verkossa tästä tai tulosta ja lähetä ilmoittautumislomake

Täytä lomake huolellisesti ja allekirjoita se. Lähetä lomake sähköpostin liitteenä osoitteeseen kirjaamo@kkv.fi. Otsikoi viestisi ”Ennakkoilmoittautuminen ryhmäkanteeseen”. Tai lähetä lomake postitse osoitteeseen Kilpailu- ja kuluttajavirasto PL 5, 00531 HELSINKI.